ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EMPENYEU

Aquestes van ser les darreres paraules del President Torra en el seu comiat dirigides a la ciutadania, i realment son tot un resum d’un Govern dit efectiu i que tant sols ha transitat com un zoombie sense anima per les nostres institucions amb la seva degradació constant.

Aquesta farsa de Govern va renúnciar a seguir endavant amb el mandat de l’1 d’Octubre el mateix dia desprès de les eleccions i simplement han actuat com es troben més comodes, en l’àmbit autonòmic i les engrunes de poder deixant de banda el vot de la ciutadania. Ara escoltem ja dos items que segurament ens repetiran per assegurar que el vot que els permet fer i desfer com sempre es garantit. El 50% de vot a les eleccions, no dic que no sigui important però evidentment no te el significat que ells ens volen vendre. Per exemple per l’Estat no significarà res de res i la repressió seguirà exactament igual, per tant més enllà de l’estat animic, pel que fa l’Estat el seu tarannà ni ha variat, ni variarà, ja que no depén de cap percentatge, i em sembla que ho han demostrat sobradament per caure ara amb aquest parany, que es vol assemblar a aquell que alguns han justificat l’1 d’Octubre per obligar a dialogar l’Estat, i ja hem vist el resultat de tot plegat.

El segon tema seria les eleccions plebiscitàries que ahir vam escoltar, diu el President com un plebiscit del resultat de l’1 d’Octubre ens diu i donar un gran salt endavant. Cal dir que cap referèndum celebrat al món li fa falta unes eleccions plebiscitàries per validar-lo. Si ho fas, senzillament admets que el referèndum no era tal i que la seva seriositat era mínima, igualment les lleis que el Parlament va aprovar per donar-hi cabuda. En definitiva allò que tant intenten els nostres partits que ara el dijous s’ompliran la boca del mateix en el seu tercer aniversari, quan nomes l’han volgut enterrar des del primer moment, deixant de banda la ciutadania que ho va donar tot per fer-lo possible, convertint la jornada en un gran frau. Apart crec que eleccions amb aquest qualificatiu ja n’hem vist unes quantes, i les properes eleccions, seran unes eleccions autonòmiques com qualsevol altra, on ara la ciutadania sap que el seu vot te un valor bastant simbòlic, ja que les promeses no es compleixen i el President amb suport majoritàri ha de passar per la validació de l’Estat igual que els càrrecs de diputats com ja hem vist. De fet les eleccions son en base un Estatut que ni tant sols hem votat amb la seva versió autoritzada final.

En definitiva, els passos endavant i l’empenyeu primer ho han de fer els nostres partits, sinò ho fan simplement es un empenyeu simbòlic més que malauradament ja fa anys que dura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.