ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ELS PERCENTATGES IMPOSSIBLES

Ahir escoltavem Iceta parlant del 65% de favorables a la independència haurien de ser escoltats i donar sortida, això si fins d’aquí 10 o 15 anys. En una entrevista Pablo Iglesias va dir que si el 75% ho demanes hauria d’haver una sortida democràtica per part de l’Estat.

Cal dir que Iceta posteriorment va matisar davant de l’allau de critiques del hooliganisme espanyol i va proclamar que el referèndum no es la solució. Son dos exemples que deixen ben clar el panorama que tenim davant.

Els teorics progressistes ens aboquen a uns percentatges impossibles i que mai ningú ha demanat en altres processos d’indpendència i uns condicionants que es l’equivalent progre de la dreta rancia quan diu que ni parlar-ne ja que Espanya es indivisible. De fet son dues cares de la mateixa moneda. Tenim el cas d’Eslovenia on la comunitat internacional va fixar el 55% com a data condicional com a referent. Demanar aquestes barbaritats es un absurd sense sentit.

Iceta va més enllà i s’han de mantenir 10 o 15 anys en el temps, que es una manera de dir que passem el temps endavant confiant que el context canviarà i les xifres no podran ser mantingudes o en tot cas recordades, hores desprès ja ens diu per confirmar la mentida que el Referèndum no es la solució. Això dit per un representant d’una democràcia hauria de ser motiu d’inhabilitació permanent ja que es questionar el mateix dret de la societat a decidir i un principi bàsic de qualsevol democràcia normal i representativa.

Res ens estranya ja, i posa en evidència la farsa dels partits catalans en seguir intentant i pregonant un referèndum pactat que saben imposssible, o les propostes que ens presentava ahir en Ferran Requejo trobant escletxes legals per reformes de llei que donessin via al referèndum català. Cal dir alt i clar que el problema no es la llei, es la voluntat política, i sense aquesta no hi ha reforma possible com va demostrar ahir el Ministre Borrell a la televisió alemanya perdent els papers al mencionar el tema.

El problema es la democràcia podrida espanyola i el sistema que la sustenta. Mai acceptaran un referèndum pactat i aquest no pot ser condicionat amb percentatges maximalistes pel si, ja que estariem donant més valor al vot negatiu d’un ciutadà per davant d’un de positiu, i això no te ni cap ni peus, ni evidentment es just. Es tant senzill com que la majoria guanya i una minoria no pot imposar el seu criteri a una majoria.

Res més llunys dels percentatges impossibles que ens ofereixen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.