ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ELS NOUS TEMPS

El conflicte del taxi torna amb força, hem vist imatges de violència, talls als carreres i paraules gruixudes i de coacció dels seus representants amb diferents visions de les administracions que amb la patata calenta i les eleccions municipals properes els incomoda qualsevol decisió.

Efectivament, no vull treure raons per la indignació al sector del taxi, la competència molts cops deslleial de les noves plataformes i en conseqüència la baixada d’ingressos. Tot això ho sabem, però a l’altre costat de la balança veiem com el món avança i canvia i no es pot lluitar contra l’evolució. Quants oficis hem vist que han desaparescut per l’aparició de la tecnològia o noves formes, quants sectors han hagut de canviar i adaptar-se a noves maneres de fer per no morir. La resposta es molts i ara el taxi no pot ser una excepció.

Res es per sempre, i aquesta nova manera de transport es un servei a la ciutadania que no poden coaccionar un sector simplement perquè afecta la seva butxaca. Cal una regulació es evident per trobar la convivència a la nova situació, però es intolerable aquestes imatges que hem vist com un xantatge a una societat que no pot veure tampoc retallats els seus drets i una evolució del planeta constant que fa evolucionar tots els sectors i provoca canvis on la humanitat ha de saber adaptar-se.

Dit això, veure les reaccions de les administracions es com sempre veure la mediocritat dels nostres representants i els seus interessos bàsicament de captació de vot i de partit. l’Estat ens diu que no es la seva competència i ho deixa en mans de les Autonòmies i Ajuntaments. La Generalitat de moment es l’única que ha fet una proposta, que pot agradar més o menys, però ha proposat aquesta regulació pel debat amb el parany que dona via lliure als Ajuntaments per canviar-ho, però que podria ser impugnat immediatament. La part de l’Ajuntament amb Ada Colau al capdavant com sempre no es mulla, si i no i tot el contrari per no esquitxar els problemes, es a dir electoralisme màxim, no fer enfadar ningú i de pas incomplir amb la funció per la qual ha estat escollida, una llàstima i la constatació que calen canvis a Barecelona, que podrien vindre de l’independentisme si sigues capaç de deixar els partits i mirar el país.

En definitiva un exemple perfecte de la barra lliure d’un sector i la mediocritat política en general.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.