ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ELS MITJANS DE LA DESINFORMACIÓ: UNA PLAGA QUE RES TE A VEURE AMB EL PERIODISME

General
El fenomen de Reagrupament ha estat tractat al principi amb simpatia, per aquells mitjans que pensaven que perjudicava al partit contrari als seus interessos, però quan han vist que els seus propis interessos podien perillar, han optat per la marginació total de noticies, com a manera per apaivagar la força política emergent d’aquest independentisme, que si be socialment es mostra molt actiu amb les consultes populars als diversos municipis, falta vincular-se políticament en una opció que traslladi aquesta opció al Parlament, cosa que ha alertat als partits que tenen por a la democràcia, o que simplement no volen bellugar res, i utilitzen les seves armes, com son els mitjans afins.

Les enquestes de la Vanguardia en son un bon exemple, així com el tractament del Periodico sobre el tema de les consultes, com a dos dels mitjans més potents en format paper que trobem a Catalunya. Si parlem de la Xarxa, els mitjans digitals repeteixen els mateixos vicis, com la noticia sobre l’afer de Sandra Lomas de Reagrupament a Directe.cat, sense comprovar la noticia, i que davant l’allau de critiques va merèixer una rectificació del  propi mitjà el dia posterior, o també la categoria d’opinadors als quals se’ls permet dir absolutament tot amb total impunitat, amb refereixo a personatges com en Salvador Sostres, què va titllar de disminuït mental al President de la Generalitat, cosa que ja el desqualifica com a persona, i aporta un baixíssim nivell per la gent que busca informació, i què busca confrontar arguments amb un nivell de respecte que evidentment, i per molta llibertat de premsa que hi hagi, no es pot confondre amb aquí val tot.
De totes maneres voldria referir-me a un mitja digital, concretament el e-noticies, què es l’exemple perfecte de la mala informació periodística, i de la mala baba amb uns objectius molt clars,que son desacreditar qualsevol opció independentista amb les armes més clares que tenen, com es una informació esbiaixada, no comprovada, i clarament manipulada que els desacredita completament, no per la seva línia editorial, que pot ser la que ells creguin convenient, però si per manipular les noticies, fent un flac favor al periodisme seriós i responsable.
Amb la seva croada diària contra Reagrupament, avui ens publiquen un article amb el títol “ Reagrupament, ajorna el seu punt mes conflictiu”,  en ell expliquen que l’assemblea d’aquest diumenge no s’escolliran les candidatures, malgrat l’anunci temps enrere d’alguns dirigents que així seria, amb l’exemple de Rut Carandell i el mateix Joan Carretero. Tot seguit ens parla de l’ordre del dia, on desprès de la purga de crítics, prenen ja una posició que no li pertoca, es ratificaran els nous membres, i es presentarà el projecte de Constitució catalana com a programa electoral. Finalment parla de la recollida de signatures d’algun sector, per les votacions de candidats per circumscripcions, i no unitàriament a Barcelona com vol la direcció.
El títol de l’article, ja es totalment una declaració d’intencions d’aquest periodisme brossa, amb unes intencions que no amaguen, ja que l’ajornament del punt que parlen no ha estat mai a l’ordre del dia d’aquest assemblea, més enllà de declaracions esporàdiques, i aquest suposat conflicte de la manera d’escollir els candidats, mai la junta nacional ha presentat una proposta en ferm, més enllà de comentaris a nivell personal que no poden ser agafats com la postura oficial de l’agrupació. Per tant intentar fer mal des d’aquest punt de vista a la formació no te res a veure amb el periodisme, i si amb la informació interessada, i sense cap tipus de comprovació.  El dia a opinar sobre aquest tema serà quan hi hagi una postura ferma que els associats hauran de validar, mentrestant el fum se l’emporta el vent, i la por de l’immobilisme a la onada independentista, s’instal·li definitivament al Parlament per capgirar les coses, i aquesta vegada sense aturador.
  1. Albert, tot això que dius és cert. Els mitjans estan polititzats i juguen les seves cartes a favor dels seus interessos. Però amb perspectiva també podem dir que Reagrupament se n’ha beneficiat dels mitjans convergents quan la partida la jugava contra ERC. En fi, jo tinc la impressió, veient opinions de reagrupats que no han sortit d’aquí. Al menys, ara. Però clar, el fitxatge d’en Laporta suposa una altra cosa, suposa que Reagrupament pot suposar no només una competència per ERC sinó que també pot rascar vots CIU (en el cas de CIU competència em sembla exagerat). I aquí has tocat el nervi, perquè ERC si té el directe!cat, CIU té La Vanguardia del Godó, i això són paraules majors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.