ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ELS LIMITS DE LA VERGONYA HUMANA

General

Aquests dies a Myanmar, antiga Birmània, s’està veient fins on pot arribar la misèria humana, i el poc valor de la vida.

 

El pas d’un cicló amb tota la seva virulència ha arrasat algunes regions d’aquest estat, i segons els últims càlculs de Nacions Unides la xifra de morts podria passar dels cent mil, pobles sencers arrasats, i milers de persones desaparegudes, amb milions de desplaçats de les seves llars.

 

Amb aquest panorama desolador la dictadura militar que governa el país des de fa molts anys, i què ha mantingut l’hermetisme d’aquest territori davant del mon per cometre tot tipus de violacions internacionals, davant l’allau d’organitzacions d’ajuda, mitjans d’informació, i la visió del planeta centrada en aquest lloc ha decidit seguir en la seva presó particular, i rebutja gairebé tota l’ajuda oferta per no obrir el país.

 

Aquesta decisió se’ns dubte provocarà un augment de morts considerable, i moltes mes desgracies pels afectats. La ONU segueix negociant però les autoritats segueixen inflexibles.

 

La deshumanització ha arribat a no ajornar unes eleccions per una nova constitució feta a mida pels militars, i què igualment es va celebrar amb la coacció pel si com a bandera, i sense cap tipus de pietat per la gran part del territori afectat i la vida de la seva gent.

 

Es un exemple clar a on pot arribar la barbàrie humana i la pèrdua de tots els valors fonamentals, on la vida perd tot el valor, i es simplement un objecte mes de la cobdícia i les ambicions de poder desmesurades.

 

El mon hauria de reaccionar i fer el possible per evitar aquests drames gegants que han arribat als límits de la vergonya humana.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.