ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ELS JOCS D’HIVERN DE L’AUTONOMISME

La candidatura dels Jocs d’Hiverns anomenats fins ara Barcelona Pirineus pel 2030, porta un camí irresponsable on la nostra classe política demostra tot allò que en podem criticar i que no sembla hagi de canviar.

Uns jocs que tots sabem son impulsats pels lobbys econòmics que busquen una oportunitat de negocia amb noves infraestructures en aquest cas al Pirineu per damunt de qualsevol altre criteri, com l’ambiental i que tenen en els partits aquell escut per tapar-se les vergonyes i estalviar la feina bruta que ja farana aquests titelles instal·lats en els criteris executius.

De fet, la irresponsabilitat de fer passar per gran transparència democràtica convocar un referèndum diuen perquè el territori decideixi es un parany com els que ens tenen acostumats. En primer lloc excloure comarques com el Solsonès, Berguedà o Ripollès del mateix quan saben que per enquestes en son contràries encara que en serien afectades i deixar-ho nomes en cinc comarques amb indexs favorables a l’esdeveniment es per dir-ho finament molt miserable. En segon lloc en un tema tant important, caldria saber quines infraestructures s’han de construir, quin serà l’impacte en el territori, la inversió estatal necessària o fins hi tot el nom final del mateix amb Catalunya de lideratge o residual entre d’altres coses. Moltes incògnites que hores d’ara no permetrian cap consulta a ningú, si no fos que es totalment interessada.

Veiem com els partits amb la seva ambigüitat tampoc es defineixen i defensen tot per no perdre cap votant pel camí, en una posició vergonyosa on pretenen transfomar el territori sense afectació mediambiental, un caos que ningú amb dos dits de seny es poc creure. Una posició tant feble que permet l’Estat presionar per posar Aragó en el mateix rang que Catalunya i converir els jocs catalans en els Jocs Olimpics d’Espanya i on qui finalment prendrà les decisions no serà a Barcelona, sinò a Madrid amb tot el que ja sabem que això suposa.

Per altra banda, si se suposava que el Govern era independentista, ja sabem que no ho es, no lligaria en fer uns nous Jocs Olimpics espanyols on sabem que Catalunya quedarà en l’oblit, trinxarem el territori i tal com va passar a Barcelona, la nostra identitat quedarà soterrada al calaix davant el món. Un nyap més d’uns partits evidentment controlats pels loobbys economics catalans i afins al règim espanyol que el atorguen un trist paper i on pretenen traspassar una responsabilitat a la ciutadania totalment manipulada i per validar el negoci final.

La meva posició es clarament contrària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.