ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ELS INDULTS NO SON EL TEMA

Aquesta regressió del procés per esborrar qualsevol rastre de les reivindicacions legitimes de la ciutadania, ara viurà un nou capítol amb els indults. Un tema que sembla pactat per darrere i amb una escenificació que poc te a veure amb culminar la República ja votada.

El pamflet del Tribunal Suprem dirigit per Marchena evidentment ha rebutjat de ple aquest indult amb components de venjança i elements polítics que continuen la farsa del mateix judici inicial, cap sorpresa. Pere Aragonés ens diu que benvinguts siguin però l’objectiu es l’ammistia i aprofitar els dos anys que queden amb el Govern espanyol abans de comicis electorals per fer inevitable el Referèndum acordat, i dient clarament que la derrota no l’acceptaran mai. Tot això amanit amb un Govern ple d’organs de Coordinació i tractes signats amb un partit i alhora no iguals amb l’altra que misteriosament ens diu que son compatibles. Per acabar desitjant anar a rebuf d’Escòcia i parlar de mil projectes, tot cal dir-ho sense recursos garantits, que com tots sabem depenen de l’Estat espanyol.

Efectivament, si el Govern no es engrescador, veient ahir el President confirmo que encara que s’ha de donar un temps com a qualsevol executiu per poder parlar amb propietat, parlar de projectes i bones intencions sense la clau de la caixa, es vendre fum, ara i sempre. Parlar d’un sol Govern que necessita una coordinació per cada despatx per no acabar malament, costa de creure que no son dos en un, parlar d’Escòcia, com si l’Estat espanyol fos la Gran Bretanya, gairebé es un insult a la ciutadania i parlar d’aprofitar els 2 anys de Pedro Sanchez a la Moncloa per fer inevitable un referèndum acordat que ja han dit per activa i per passiva que no en parlaran i que es impossible de totes totes, es francament una burla que aquestes alçades no ens mereixem.

Ara toca els indults, un perdó per no haver fet res. Per part espanyola els mateixos que el van concedir a Barrionuevo i Vera per ser creadors d’una banda terrorista amb crims de sang estatal o al Tinent Coronel Armada per organitzar un Cop d’Estat militar ara o neguen als nostres presos traspuant venjança i xenofòbia catalana pels quatre costats, res de nou. De fet, si el pacte ocult que potser es cou per deixar enrere la causa catalana hi ha indults, posteriorment amb els recursos ja anunciats podria tornar enrere i tornar al parany dels bons i dolents, de la desviació d’objectiu de Govern i ciutadania pels presos en comptes d’exigir el que sembla ningú vol realment com es culminar el procés.

Un nou engany a l’horitzó, on sembla oblidat que la repressió seguirà pels quatre costats i que l’única opció d’alliberament pels presos es la independència. Una obvietat que ara tothom pretén amagar, ja que els indults no son el tema.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.