ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ELS ATACS ESPANYOLS I LES RECEPTES CADUCADES CATALANES

General

El nacionalisme espanyol va per feina, i per exemple els populars insisteixen amb la por cap un estat propi, ara amb el vell recurs de les pensions, i les balances comercials, i dependència sobre l’Estat. Per la seva banda a les Illes, porten a terme un autèntic genocidi de la llengua, deixant la pròpia de les Balears com a secundària, i autoritzant la traducció al castellà de tots els topònims, sort que el vertaderament important era la crisi. Per la seva banda en Duran i la Soraya acorden una reunió de la comissió bilateral, el nom sol ja fa riure per parlar de les competències, es que no tenen remei.

Realment, insistir amb el discurs contra l’estat català es una constant amb un mentida sobre l’altra sense descans, ara ens diuen que no podríem finançar-nos, i posa la xifra d’1’5 milions de pensions i 630 mil subsidis que l’Estat paga, i que pujarien el dèficit a 1131 milions nomes en Pensions. També la balança comercial catalana ens diu que es positiva gràcies a les vendes a la resta de l’Estat, per últim va xifrar l’alt cost del nacionalisme en despeses ideològiques com les famoses ambaixades. A les Illes ja via lliure per deixa la llengua catalana, pròpia de les Balears, i que a la funció publica passarà de requisit a mèrit, alhora es faran oficials els topònims en castellà, tot això desprès de separar amb dues línies l’ensenyament, i on per cert un 85% va triar el català. Per altra banda, es convoca la comissió bilateral pel juliol on els conflictes de competències en seran els convidats, desprès de portar el TC la tisorada espanyola a Educació, i veure com Madrid amenaça en portar la taxa turística i l’euro per recepta, segons Camacho s’ha d’evitar que els catalans tinguin una doble imposició.

Efectivament, quan els arguments no hi son, evidentment s’han d’inventar, i la fàbrica d’invents popular va a tota màquina per negar una evidència que la resta del planeta pot veure amb claredat. Es una mica com quan la gran majoria d’estats consideren el Barça el millor equip del món pels triomfs i pel joc, i Madrid segueix mirant cap un altre costat per no admetre la realitat. Ens parlen de les pensions quan hi ha un dèficit clar entre el que surt de Catalunya per aquests temes, i el que arriba als nostres pensionistes, aquesta quantitat no se sap on va a parar, però si la sumem a l’espoli habitual, trobem que els nostres jubilats cobrarien una paga més com a mínim i sense esforç econòmic, amb aquest augment del 56% del pressupost de la Generalitat, xifra impressionant, els subsidis evidentment no correrien cap perill, vers al contrari. Pel que fa a les balances comercials, caldria recordar que un terç es consum propi, un terç va a l’estranger, i nomes l’altra terç es consum espanyol, xifra per cert que va decreixent cada any. Per tant davant la mentalitat que el mon s’acaba als Pirineus, jo els hi diria que el mercat global es molt i molt ampli, per cert recorre a les ambaixades catalanes com a despesa inassolible, si vol fem una llista de despeses que ara hem de suportar, aeroports fantasmes, AVE sense solta ni volta, inversions imprescindibles que no arriben, si vol segueixo, però crec que no cal. Per altra banda en Bauzà senzillament fa un genocidi lingüístic a les Illes Balears, deixant la llengua pròpia com a llengua de segona, un cas únic al món, i sense fer cas que totes aquestes mesures artificials guiades per la seva xenofòbia han trobat resposta amb el 85% de pares triant els estudis dels seus fills amb llengua catalana, però no l’importa, cal eliminar com sigui la nostra llengua, i fer una substitució en tota regla, fins hi tot en els noms de les poblacions, crec que el tribunal de drets humans podria començar estudiar el cas d’odi il·limitat del Sr. Bauzà i el seu partit. En un altre costat la resposta catalana, i per distreure el personal passa per una reunió bilateral, que bàsicament vol dir una trobada on un te el poder i l’altra no el te, però que de cara a la galeria pretén crear una ficció que cada cop es veu més clara. Te gracia que una banda amb una llei orgànica trinxada i morta des del començament, i amb unes competències que son travessades quan i com volen per l’Estat vulgui negociar, francament no se el que.

En definitiva, una nova presa de pel indignant per la ciutadania, que ja en te prou d’aquestes pallassades que nomes ens provoquen vergonya per la incapacitat, submissió  i covardia dels nostres representants.

 

 1. Bones!
  una bona mostra del nacionalisme espanyol, agressiu i intolerant, l’hem tingut aquí al Priorat. A la carretera que va de Falset a Gratallops, on hi han uns grans escalons de formigó, el CIP(Col.lectiu independentista del Priorat), hi va fer una pintada que deia, de manera esglaonada: INDEPENDÈNCIA, PAÏSOS CATALANS, SOM I SEREM.
  Doncs bé, per segona vegada, l’han tatxat i l’hi han afegit unes brillants frases dignes del seu tarannà i en l’universal idioma d’en Cervantes(“por supuesto, coño”). Les genials frases diuen coses com per exemple: “lo que sois es una mierda, esto es España, catalanes hijos de puta, hala Madrid, putos polacos, etc…” Una bona mostra del civisme democràtic espanyol.
  Ho denunciaran això els del PP i Ciutadans, ho ja els hi està bé? I CIU, PSC i Iniciativa, miraran cap a un altre costat com si això no anés per ells?
  Salutacions!
 2. No tenen vergonya

  aquets polítics

  es desqualifiquen per si mateix

  confondre el país

  en les activitats comercials.

  Sense anar més lluny

  l’Estat espanyol és el principal

  client de França

  i un client important xinés

  i ningú cofón el país

  amb l’activitat comercial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.