ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL VERÍ DE JUNCKER

Aquest gran doctor Honoris Causa per la Universitat de Salamanca, anava dir gran demócrata, però no seria el cas. Ens adverteix que els nacionalismes son un verí que impedeixen que Europa treballi de manera conjunta, no tenim dret a desfer el nivell nacional, ja que aniriem a la deriva i a Europa s’ha de respectar el regne de la llei.

Ahir amb les declaracions de Carme Forcadell i els membres de la Mesa vam tornar a veure com es jutja per intencions i idees i les mesures cautelars van en funció d’això i no dels fets, cosa que hauria de ser bàsica en qualsevol procés judicial. La presidenta del Parlament Presó preventiva i 150 mil euros de fiança i la resta 25 mil i una setmana per abonar-ho, tanmateix en Nuet per haver votat no a les decisions que es jutjaven de la Mesa llibertat sense fiança. Un desgavell de grans proporcions que simplement buscava la humiliació a la segona autoritat del país que havia de renunciar a la seva funció, que es permetre els debats al Parlament, alhora no permetent el mateix termini que a la resta es clarament pervers i amb la sort de veure com funciona la justícia a Bélgica i evitar les imatges que buscaven amb el furgó policial i l’exposició pública. Alhora i tal com van fer amb els consellers la declaració d’amor a la Constitució podia fer les penes més lleus, donant a entendre que no es jutgen els fets, sinó les intencionalitats. Res a veure amb una democràcia normal.

Per Juncker això deu ser normal, i tots els ciutadans europeus per cert s’han de guardar els seus drets fonamentals al calaix i obeir cegament el que un Estat amb deriva autoritaria li be de gust. Combatent un problema polític amb la violència de la força i l’acció judicial. Un gran exemple pel món. Crec que Catalunya mai ha dit que no te vocació de formar part de la Unió i aportar en el conjunt, alhora el dret a dividir un territori el te la mateixa societat i no les preferències del President de la Comissió Europea, no es cap deriva, es simplement democràcia i respecte per la gent. Pel que fa a la llei, i com sempre he dit, aquesta no es fixa, es al servei de la societat que regeix i s’ha de modificar les vegades que faci falta per donar el protagonisme al seu destinatari.

No reconèixer això, es presentar un projecte de la Unió Europea, autoritari, allunyat de la gent i de la democràcia. Una Europa de la que no en vull formar part.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.