ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL TREN DE LA BRUIXA

Ahir vam viure un nou caos a Rodalies de Catalunya, un cop més la imatge trista i preocupant d’unes infraestructures antigues per un país que vol creixer i desenvolupar tot el seu potencial. Aquest cop un robatori de coure ha provocat la fallida dels sistemes de control i ADIF torna a mostrar la seva inoperancia conjuntament amb les mentides del Ministeri de l’Interior assegurant que els plans i les inversions son globals i per tots iguals.

Catalunya no ho pot permetre més, la societat catalana, i en aquest cas la majoria la classe treballadora que son els clients habituals d’aquests serveis tornen a pagar simplement per viure en el territori en el que viuen. Renfe ha tornat ha afectar 30 mil usuaris i prop de 200 trens afectats.

Desgraciadament, ja son molts els episodis viscuts, els robatoris, les pluges torrencials que van provocar inundacions a la línia d’AVE de Girona quedant sense servei i mil i una afectacions per pura i simple manca d’inversions premeditada. Al costat d’això veiem les inversions milionaries amb la xarxa d’AVE espanyola amb trams sense estudis previs de rendibilitat i sense passatgers.

Les promeses espanyoles han quedat sempre buides de contingut. Podem trobar la connexió ferroviaria al Port de Barcelona tant reclamada i clau pel comerç oriental cap a Catalunya, connexió a l’aeroport i la modernització d’una xarxa en un territori que es la porta a Europa i que amb aquest nivell no pot competir en les mateixes condicions que la resta.

El traspàs de rodalies va ser un altre episodi de vergonya, el Govern espanyol de torn i la seva claca es van omplir la boca d’un traspàs sense trens, vies i estacions que va ser fum per tapar les vergonyes. La realitat es que Catalunya necessita un Estat per poder modernitzar les seves infraestructures claus per la seva econòmia i poder adjudicar Rodalies a companyies solvents que ben segur donarant un salt qualitatiu en el servei i posaran a l’alçada que un Estat modern necessita.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.