ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL TERRENY DE JOC

Ahir veiem com un dels pares de la Constitució espanyola titllava als presos polítics catalans de delinqüents sense cap rubor, alhora veiem com le possibles conclusions dels lletrats sobre la investidura telemàtica del President Puigdemont seria contraria i el tripartit del 155 ja anuncia recursos al TC i algunes com Arrimades fan mofa dient que no es poden decidir coses menjant musclos a Brussel·les.

Realment el terreny de joc on ens movem es aquest. Acusacions de delinqüents a persones que no han estat jutjades i que denota el caràcter i la nul·la separació de poders espanyola on tot esta “atado y bien atado” com deia aquell. Alhora ja ens amenacen amb impugnacions si la majoria parlamentària escollida pel poble el 21 D s’atreveix a investir el President Puigdemont, sense el més mínim respecte a la democràcia i uns resultats que no els agraden i que distorsionen la seva realitat. Alhora veiem com la Junta Electoral aquella que va vetllar per unes eleccions totalment a favor de i en contra de, ara fa que les possibles renúncies dels diputats exiliats a Bèlgica siguin tant ferragoses que podria fer perillar la majoria parlamentària legitima, en un altre decisió en contra de.

Davant tot això, Ines Arrimades segueix amb el seu cinisme, validant el cop d’Estat del 155 i les decisions des de 600 quilòmetres de distància per la Generalitat i negant el mateix si son des de Brussel·les. Denunciant i fen la vista grossa pels delicte d’odi inventats per l’Estat per afeblir l’independentisme i fent com si res amb les xirigotes de Cadis per exemple que demanaven la decapitació de Puigdemont. Tot un simptòma del terreny de joc que tenim.

Davant de tot això, el marc mental es important, i veure que volem fer també. Més enllà de la intel·ligència amb les actuacions, possibles canvis d’actors i estratègies. Cal entendre que tot el que no sigui si es que deixen fer un Govern autonòmic i tornar a ser una simple gestoria de Madrid acceptant la repressió i abandonant qualsevol indici dels objectius pels quals la ciutadania ha donat majoria parlamentària, serà impugnat, controlat i reprimit sense fre.

Per tant, insistir en la implementació de la República, i fer els passos que calgui es imprescindible, aquest cop sense paternalismes esterils i fent cómplices a la gent de la nostra llibertat sense excuses. Començant per una majoria a la Mesa del Parlament i l’investidura del President Puigdemont com a primera prova del cotó del moviment cap a la República.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.