ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL SEGON IMPULS DE REAGRUPAMENT

General

Aquest ha estat el lema de la segona assemblea de l’Associació Reagrupament celebrada avui a Barcelona, i què com a reagrupat m’ha fet sortir del Palau de Congressos amb energies renovades, i creient que es possible que aquest projecte tiri endavant. S’ha aprovat el document que servirà de base pel programa electoral, i també s’ha presentat la Constitució Catalana, què serà la primera moció que presentaran al Parlament els diputats escollits per la formació. A l’apartat d’intervencions, destaca el President del Barça Joan Laporta, què ha deixat entreveure la seva incorporació futura al projecte.

Més de 1000 assistents han donat un aspecte formidable al recinte, ha començat amb Joan Laporta com a convidat estrella, parlant de la lluita per l’estat propi com una qüestió de supervivència i necessitat, ja que Catalunya es va empobrint, i corre el risc de quedar diluïda dins l’estat espanyol, per altra banda ha destacat els beneficis en forma de prosperitat que proporciona un estat, i ha donat el reconeixement que es mereixen els moviments socials catalanistes durant tot aquest temps, però això finalment s’ha de traduir políticament per donar el cop definitiu. Ha cridat a ser forts, madurs i intel·ligents, i sobretot anar tots units, recomanant que els que no tinguin aquesta generositat es quedin a casa.

El president Joan Carretero, ha criticat els enemics interns de la formació als quals ha acusat de joc brut, i ha explicat que tota la mala maror ha vingut des de dintre, i no des dels adversaris, pel que fa al tema polèmic de les llistes ha dit que no hi vol enemics i si gent de confiança, què no necessariament tenen que ser associats, sinó els mes capacitats en una clara al·lusió a Laporta, i a més seran llistes senceres per demarcació de les quals els associats triaran les millors per encapçalar el projecte en una tercera assemblea el mes de Juny.

S’han aprovat per una aclaparadora majoria els nous membres de la junta, tots els informes, i el document programàtic “Organitzant el nostre futur lliure”, i la Constitució catalana, creada amb un estil com la dels Estats Units, i allunyada de la espanyola, què com ja sabem te una densitat difícil de pair, i gairebé es impossible de reformar.

Crec que els prop de 3500 associats actuals han rebut un nou impuls per fer front a tots els atacs externs i interns que a mesura que s’apropin les eleccions es faran més durs, i com deia en Laporta, la unitat serà vital per portar el projecte independentista al Parlament, cosa que la resta de partits actuals evidentment no volen. El president blaugrana esta cridat a ser una peça clau per la visualització del projecte, i també seria important que personalitats de tots els àmbits es mullessin, per poder formar part d’aquestes futures llistes transversals, què ara si han de portar el projecte al cor de la sobirania popular.  Pel que fa al tema polèmic de les llistes, finalment s’ha retirat la moció per incloure el tema en el punt de l’ordre del dia, i crec que els impulsors haurien de fer una reflexió per no caure en les errades de sempre  de l’independentisme català, en forma de divisions i batalletes internes, què sempre han aturat el projecte, i que ara aquest esta per damunt de qualsevol persona individual.

Des dels mitjans ja s’han afanyat a voler ridiculitzar el document amb arguments tant sorprenents com  la creació d’un exercit català, cosa absolutament normal en qualsevol estat, però es veu que Catalunya no es normal.

En definitiva en els propers mesos si les coses es fan be, el projecte pot donar un pas de gegant de cara a les eleccions, i ser aquesta flama que fa falta per encendre el foc de la creació d’un nou estat a la Unió Europea.

 

 

 

  1. Hola Albert, pel que he pogut llegir l’informe de gestió de Carretero va ser àmpliament recolzat, però no he llegit enlloc si els que van ser expulsats/substituïts a la Junta van poder parlar o si, per contra, no van tenir el dret a la paraula.

    Salut!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.