ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL PRESIDENT DE LA PRE INDEPENDÈNCIA

Primera entrevista a fons del nou President de la Generalitat, i per part d’una de les periodistes més incisives de l’espectre català, i jo crec que passada amb nota alta, amb un to directe, clar, entenedor, curós i amb respecte per tothom, sense que això vulgui dir no dir les coses.

Segurament algunes preguntes no tenen resposta encara, o si la tenen evidentment no es poden desvetllar, com que passarà quan es demani als catalans ingressar els seus diners a la Hisenda Catalana per exemple. Com diu aquell, no serà senzill, però tot es impossible, fins que es possible. Molts factors i molts capítols viurem que determinaran la posterior evolució de les coses.

Va deixar clar que amb un 48% de vots no dona dret a la DUI, com a mínim en les circumstàncies actuals, caldrà veure com va reaccionant l’Estat espanyol, però si dona dret a iniciar el procés com a mandat democràtic que atorgat una majoria parlamentària i deixar tot enllestit per poder validar amb el vot a la futura Constitució Catalana. Per tant, prou de dir per part de l’oposició que nomes es governa per una part o que es va perdre el plebiscit, aquest en el context del Parlament, o sigui els escons es va guanyar per majoria i per tant prou de trampes. Si volem vots totals com va dir el President els podem veure en la votació explicada i on el projecte inclusiu ha de portar per força molta més gent que vol un nou contracte amb la ciutadania que també pot sentir seu i no allunyat i immòbil com l’actual Consitucion Espanyola.

Va defensar les mesures socials per poder atendre els que més ho necessiten i això va deixar clar passa per davant de qualsevol Tribunal, no vol dir desobediència com es vol presentar, sinó obediència dels representants als seus representats com hauria de ser normal.

Va insistir amb el dialeg amb tothom com a eina per poder arribar acords i fer millor les coses. Una recepta que xoca clarament quan va descobrir que ni Rajoy, ni Sanchez, ni Rivera, ni Iglesias, ni altres noms l’han trucat per pura cortesia i donar la benvinguda i felicitació al nou President de la Generalitat. Això demostra el tarannà al que ens enfrontem i que la desconnexió es en dues direccions, cosa que segurament pot accelerar el procés.

Cal valorar la paraula seny i fer les coses ben fetes per davant de terminis, cosa que ha de ser valorada i molt. El repte es majúscul i la precipitació seria mala consellera. Per cert va dir que contestaria amb resultats, i aquests si tot va com ha d’anar el Juliol del 2017 podria portar a nèixer una nova República al sud d’Europa amb vocació integradora i que vol incloure a tothom per crèixer amb fortalesa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.