ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL POBLET DE L’ASTERIX

Els confinaments dels focus a nivell mundial es van multiplicant, a partir de la mitjanit una de les capitals del món, New York serà tancada, així com California, uns 60 milions de persones. Per la resta del planeta veiem com el Tirol a Austria, Rio de Janeiro a Brasil, la Llombardia a Italia i molts d’altres. Com diuen els comics d’Asterix, tota la Gal·lia esta ocupada, menys un poblet que resisteix a l’invasor.

Es francament sorpresiu com una colla de fanàtics embolicats amb la bandera i el patriotisme de fireta digne d’altres temps passats en blanc i negre segueixen a la seva i ara jugant amb la vida de les persones com si tal cosa.

Intentar comprendre les mesures de l’Estat, totalment centralitzades a Madrid, deixant les competències dels territoris en res i amb uns interlocutors fora de lloc i amb l’aparell militar com a portaveus parlant de guerres i amb l’operació de propaganda d’unitats de desinfectació pels nostres carrers.

Estan convertint-se amb còmplices de moltes de les víctimes del maleït virus i entenc que un cop passat la pandemia la societat hauria d’exigir responsabilitats severes. Barrejar la vida amb la merda de les banderes no te perdó i es de malalts.

Les crides desesperades del President Torra pels mitjans internacionals o les cartes que ha enviat a dirigents europeus denunciant el nul cas del Govern espanyol a les crides per tancar Catalunya i de pas també tancar Madrid han estat respostes des de la capital espanyola amb insults, menyspreu i aquest patriotisme caducat que no l’importa res ni ningú.

Crec que la Generalitat amb el President al capdavant amb els encerts i errades corresponents, esta demostrant una gestió molt més professional que l’espanyola i segueix les recomanacions de l’OMS en quant a confinament particular i reclama les solucions que s’han mostrat efectives a la resta del planeta. Malauradament no te les mans lliures i el fre d’un Estat que impedeix les mateixes i ens demostra un cop més que la nostra emancipació es imprescindible, ara també per la salut i el respecte fonamental a la vida de les persones.

Com deia son com el poblet de l’Asterix, però ara la nostra vida es en joc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.