ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL POBLE CALLAT PEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL

General

Ja ha sortit la sentencia del Tribunal de l’Inquisició espanyol sobre la consulta democràtica d’Ibarretxe al Poble Basc, i no hi ha hagut cap sorpresa.

La rapidesa de la resposta del Tribunal i la anul·lació de la consulta al poble per ser contrari a la Constitució, deixa en una situació difícil al lehendakari que portarà el cas al Tribunal del drets humans d’Estrasburg per acusar a l’estat espanyol de falta total de respecte a la ciutadania,  De la Vega ja ha respost que cap tribunal que sigui respectuós amb la llei li donarà la raó.

 

Es un nou cas d’aquesta democràcia de fireta on el control es absolut, i no es deixa marge de maniobra per defensar cap causa que no sigui l’oficial del regim, i un determinat pensament beneit per la constitució i pel trencament dels tres poders, ja que el judicial ha passat a ser un instrument polític dels altres dos.

 

La renovació del CGPJ desprès de dos anys de converses, amb les quotes de cada partit com a representació, es una burla a qualsevol tipus de justícia i al seu òrgan de govern, no cal parlar del TC un òrgan que fa la feina bruta que l’executiu no vol fer.

 

Cada cop hi ha menys diferencies entre una dictadura i la democràcia de fireta existent, les lleis nomes es compleixen quan interessa, es pot passar per sobre de qualsevol competència autonòmica sense rubor, s’espolia uns determinats territoris tractats com ciutadans de segona per afavorir uns altres que viuen a cost de rei, la figura sorgida de la dictadura com es el rei borbó es pràcticament intocable i sense cap dret de critica, es retallen les lleis màximes com l’estatut aprovades per parlaments sobirans, i ara es prohibeix una consulta no vinculant a la població per saber la seva opinió i començar a solucionar el problema basc en nom del tractat feixista anomenat constitució, i que no passaria el coto democràtic en cap estat que estigui orgullós de ser-ho.

 

Ja m’explicaran des de Madrid com es poden defensar una sèrie de postures si ni tant sols tens dret a saber l’opinió de la gent per por a la resposta que en sortiria, tampoc es poden presentar segons quines opcions polítiques ja que son ilegalitzades, i es viu un autèntic estat d’excepció a Euskadi.

 

Això crec no pot durar massa mes, la iniciativa de portar el problema a Europa es una bona mesura, i la resta del continent ha de saber de primera ma quin tipus d’estat tenen entre els seus socis amb uns mètodes que recorden molt el passat, sempre emparant-se amb la legalitat.

 

Aquest es un terme molt volàtil, ja que el que avui no es legal demà pot ser-ho i també en sentit contrari.

 

Ara vindrà la segona retallada de l’estatut deixant al poble català sense dret a replica.

 

Francament es vergonyós, i s’ha de dir prou iniciant el full de ruta cap a l’estat propi amb urgència i per fi poder legalitzar el que sentim, i regalar els nostres fills un futur que ara s’endevina molt negre.

  1. si ho fan és perquè poden. Si el TC atropella drets és perquè l’acatem. Sense conflicte no hi ha resolució…el que em sorpren és que l’Ibarretxe hagi corregut tant a dir que acatarà un tribunal que no té cap mena de legitimitat en cap sentit.

    En situacions d’opressió nacional respectar la llei de l’estat per sobre de la sobirania del teu poble no sé si és propi d’un partit nacionalista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.