ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL PAS AL COSTAT

Avui en Jordi Cuixart ha anunciat que renuncia a la presidència d’Omnium i proposa una nova persona pel càrrec, en Xavier Antich. Impulsa així un relleu en l’espai independentista d’aquesta entitat cabdal.

Efectivament ha comunicat avui la notícia per impulsar el procés de renovació i d’aparició de nous lideratges en defensa dins l’espai independentista. També el vicepresident i cap visible en el temps de presó de Cuixart, en Marcel Mauri abandonarà el seu càrrec. Ens diu que ens calen nous lideratges i cal deixar espai per poder sortir els mateixos i pensa que es el millor servei que pot fer. Ho ha comunicat als principals actors de cada partit, avisant que les persones protagonistes del 2017 es possible que un bon servei al país es endreçar les organitzacions, cadascú a casa seva.

Una molt bona reflexió, i segurament imprescindible per anar endavant i culminar el procés. Això no pot anar de persones, i dins aquest procés d’alliberament s’ha de ser generós i un cop complida la funció, cal deixar relleu. Hem de veure que la gent es va entregar amb el judici farsa i ha complert presó, arrossega l’hipoteca de l’indult cosa que hem vist no es gratuita, com hem comprovat amb moltes de les declaracions de marxa enrere i canvi de posicionaments que ens han fet mal i que ens diuen cruament que l’Estat no fa res a canvi de res. Ara el seu pas al costat i donada la influència a les seves organitzacions podrien ser peça indispensable per deixar pas a nous líders lliures d’hipoteques per culminar aquest procés sense desviar el camí i no seguir aquest retorn accelerat a una autonomisme que ja coneixiem.

Es molt clar que les organitzacions com mostra el mateix Govern de la Generalitat i les cupules dels partits que els hi donen suport haurien de deixar de pensar en clau autonomista i de quotes de trist poder partidista amb invencions de pa sucat amb oli com les Taules de diàleg o amenaces que es van dil·luint en el temps i que no fan por a ningú perquè senzillament no hi ha cap eina de pressió cap a l’altre costat, com en la Conferència del president català a Madrid donant més aire a un Govern espanyol que evidentment segueix el seu rumb i un cop assegurat el suport dels repúblicans a canvi de res no te cap incentiu per parlar de res que el Govern català vulgui parlar.

Els partits i lideratges amortitzats del 2017 son un tap per les aspiracions de Catalunya, i com diu Cuixar el millor servei seria el seu relleu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.