ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL PARTIDISME ACABARÀ MATANT LES CONSULTES

Sense categoria
Els resultats pel que fa a la participació en l’onada de consultes d’aquest diumenge no son engrescadors, tot i la bona feina dels voluntaris, i sobretot referint-me a la ciutat més gran avui consultada que es Tarragona, han pagat les conseqüències d’una banda d’uns partits antidemocràtics com el partit socialista, que esta en contra de qualsevol opinió que pugui lliurement expressar la ciutadania, i a l’altre costat, partits com Esquerra i Convergència, que tant sols les utilitzen quan els convé, i per suposat pels seus interessos de partit, ja que no poden tolerar que la iniciativa tant sols correspongui a la ciutadania.

Aquest 5% de participació a Tarragona, es un pur reflex de la situació que abans explicava, una iniciativa que ha revolucionat, i fet tremolar els estaments autonòmics, precisament per no poder esta sota el seu control, uns intents en principi judicials que no han sortit efecte, i ara la tàctica dels partits ha estat perjudicar-les amb la seva mesquinesa habitual. El PSOE-C, i concretament a la capital del Tarragonès, no ha mostrat cap tipus de suport a la consulta, a pesar de ser una consulta, recordo la base de qualsevol democràcia, i al final ha optat per posar uns preus abusius a la cessió de locals, i obligar així a l’organització a disposar tant sols de 19 col·legis electorals per una població de 140 mil persones, i amb una publicitat mínima, que ha fet entre d’altres coses la baixa participació existent. Un partit que es vol dir democràtic, mai pot estar en contra de iniciatives com les consultes ciutadanes, recordo que a democràcies de veritat com per exemple a Suïssa, cada any es fan centenars de consultes a la població, a nivell local i nacional, i es el més normal del món. Aquí els socialistes, igual que els populars, segueixen parlen de consultes il·legals, quan la justícia mai ha dit això, i a més les consideren tant sols independentistes, quan recordo que hi ha les paperetes del si i les del no, tothom es lliure de votar el que vulgui. Les paraules d’Iceta respecte la polèmica de la cessió d’urnes a Barcelona decideix, i la seva sentència dient que si hi ha un conseller de governació del seu partit, no es cediran urnes a una entitat  privada per fer una consulta, son un insult a la democràcia, i una clara expressió dels conceptes que aquest partit ens pot oferir. No volen saber la opinió de la gent, i caldria dir que aquestes urnes, com la resta de la Generalitat les paguem tota la població amb els nostres impostos, per tant tenim tot el dret a utilitzar-les per la seva finalitat, o son propietat privada del dirigent socialista.
Pel que fa Esquerra i el seu paper galdós a Tarragona per posar un exemple, son també culpables d’aquesta baixa participació, ja que formen part del govern municipal, i més enllà de paraules buides i mocions de cara a la galeria, poca cosa han fet que aferrar-se a la cadira, i no cedir un pam del seu poder municipal costi el que costi, i per damunt de qualsevol  principi que se li suposa en aquest partit. No dubto que molts militants, com de moltes altres formacions, han col·laborat amb aquesta iniciativa civil, però els partits i les seves tàctiques mesquines haurien de saber mantenir-se al marge, i no intentar quan convé fer-se la foto de rigor amb les entitats, i quan de veritat poden posar el seu granet de sorra prioritzar altres assumptes, i mirar cap un altra costat, com en el cas de Tarragona que explicava.
En definitiva, unes consultes que si volen continuar vives, hauran de seguir lluitant amb els pocs mitjans, però també intentar evitar la seva utilització per fins partidistes, que aconseguiran portar-les al fracàs.
 
 1. Sí, malgrat els resultats, que reflecteixen el que dius, les consultes han de seguir i així demostrar que la societat va per davant i que és capaç de marcar el camí. Però la misèria política no és només en mans dels que tenen representació parlamentària. Els que estan en Reagrupament i en la Solidaritat del Laporta fan el mateix. Han iniciat la cursa per la cadira i ara la resta se’ls en fot. Les consultes, per a la majoria dels partits -ERC, CiU, Reagrupament i Solidaritat- han estat una plataforma de llançament, de reactivació, però no per  ala societat sinó per a ells, i ara ja no toquen, ara fan nosa, ara cal deixar via lliure a la batalla per les poltrones.
  Molta misèria partidista! Però per això, és molt important que es convoquin i es facin, amb els millors resultats, òbviament, però cal seguir avançant en aquest terreny.

 2. Bon dia, no crec que tota la culpa de la desfeta de la votació sigui dels partits. La culpa és nostra i de la nostra manera de ser. Ja ho he dit més d’una vegada. El catalanet és un individu apalancadet , soset, discretet, senzillet, còmodet, amb poc esma, això si, amb molt seny. Tant seny que es deixa donar pel sac des de fa 300 anys.

  No donem la culpa a qui no la té. S’ha d’analitzar el país que tenim amb les seves coses bones i les dolentes. La gent està cansada, està fins els c… de la política i sinó hi ha “algo” nou, no li motiva res. Aquest cansament si que l’ha portat la maquinària autonòmica i si que en tenen culpa els nostres politiquets.

  Aquests dos elements junts (caràcter del catalanet + polítics catalanets) és un còcktel meravellòs per Espanya: cansament i passotisme. I crec que és el que hi ha instal.lat a la nostra societat.

  Feina rai pels partits independentistes… posaré un ciri a la Máre de Déu de l’Empenta.

 3. bon dia Albert, ja esta bé de criticar antics companys teus per que la rancunia es mala consellera i el que li passa al nostre punyetero pais es que tots estem plens de rancunia i així no podem anar enlloc. primer quan ERC parla de cohesió social, també ens l’hem d’aplicar als independentistes el que no pot ser que Reagrupats, Solidaritats i Republicans (ERC) ens estem fent la guerra entre nosaltres per que no ens estem fent cap bé a nosaltres i al pais,

  puc estar d’acord amb tú de com l’actual direcció d’ERC està dirigint el partit però per això no vol dir que siguin menys independentistes que tú o que els altres de SI per tan si volem que el nostre pais sigui independent o es posem d’acord tots o som la riota d’ Espanya.

  També tots els que esteu ara a Reagrupament i a SI i he sigut de ERC haurieu de fer una reflexió com jo m’he fet si ERC es un partit assembleari ( mes o menys), i els critics vau perdre la votació al congrés nacional  i que consti que jo vaig votar transvesalment a Ei i Reagrupament haurieu d’haver accepat la derrota i esperar millors moments perquè si cada vegada que les coses van malament anem fugint i així no s’arriba enlloc.

  també crec que les properes eleccions serà un fracàs per l’independentisme català per que el poble no perdona les divisions i això farà que la gent es quedi a casa o divideix el vot es dir amb la llei d’hont els partits grans surten beneficiats. I també crec cada vegada més que les persones de primera linea que estan a les tres formacions que abans he nomenat els pot l’ego pel que vaig seguint del Sr. Carretero i Sr. Uriel i el Sr Puigcercós, i tal com deia aquell la unica lluita que es perd es la que s’abandona.

  i a tots els que vareu marxar de ERC haurieu de saber que ERC ha de ser de Esquerres i República i que el seu objectiu final es l’alliberament del nostre pais però mentres tingui la força que sigui també s’ha de veure una visió d’estat i per molt que ens dolgui, l’unic que té una visió d’estat ara mateix es en Josep Lluis Carod Rovira amb les seves delegacions a l’exterior podem difondre més o menys el problema del nostre pais i la nostra llengua.

  també t’he de dir que un dia et vaig sentir parlar al Casal Rovira i Virgili i jo estava d’acord amb tú no al pacte municipal PSOE-ERC però no et van escoltar però temps al temps.

  i si per mi fossi jo obriria les finestres a ERC i deixaria marxar unes altres persones i entrar altres que són tan valides o més  que l’ha que hi han ara.

  salut e indepedència

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.