ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL PAPER DELS MOSSOS

La policia catalana ocupa un espai fonamental en la construcció d’una nova realitat i el seu posicionament. El desallotjament ahir de la Plaça Sant Jaume es significatiu i alhora preocupant.

De fet, crec que el cos amb tota la seva pluralitat, finalment no pot variar el rumb per decisions polítiques i ha de mantenir-se fidel a les instàncies que el controlen. Tanmateix tant el Govern com el poder judicial en la nova República evidentment serien nous i passarien a fer aquesta funció sense problemes.

Dit això, el desallotjament de l’acampada per la República a la Plaça Sant Jaume, pacífic com sempre no es de rebut i més per les crides a la mobilització permanent que el President Torra va repetint un cop i un altra. Caldria definir com pot se permanent si alhora les forces policials el retiren. El 155 ja sabem a intoxicat molt el cos, com a perill evident per l’Estat de força de resistència i vertadera estructura d’Estat a controlar. No hi ha hagut una restitució completat dels comandaments amb el nou Govern català i caldria revisar si hi torna haver un nou impuls per un nou Estat.

La manifestació d’homenatge a Barcelona del proper dissabte es una gran provocació. Veure desfilar uns violents salvatges que simplement no van obeir ordres, van utilitzar la violència de manera descontrolada i gens proporcional contra la població indefensa i això no te perdó. No tenen o no haurien de gaudir de bula infinita pel fet de ser una força policial. Per altra banda veiem com des de l’Estat es tracta uns cossos i uns altres. La gestió impecable per part dels mossos dels atemptats a Barcelona nomes ha rebut critiques i mentides de desprestigi per part de l’Estat, alhora la violència d’un Estat contra la seva població rep reconeixements, tota una paradoxa.

Ningú ha de posar al mig de la política les forces policials, però la democràcia i els poders que els han de controlar han de fer la seva feina pel bé de la democràcia i de la mateixa seguretat de la població. Una justíca desfermada i un cos policial repressiu son les armes de l’Estat espanyol, la indefensió es absoluta i en aquest cas el paper dels mossos evidentment no pot ser aquest model.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.