ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL NOU ORDRE AUTONÒMIC

Ha quedat molt clar que el Govern del PSOE si es que calia ha enterrat el que coneixiem com Estat de les autonòmies pel que fa a Catalunya. De fet l’estructura espanyola s’ha mostrat amb tota la virulència davant el que consideren ofensa catalana.

Els pressupostos i la seva discusió ha estat una oportunitat per veure que no hi ha ni s’espera que hi sigui cap gest a Catalunya. Ni tant sols el compliment escrupulós de la llei espanyola anomenada Estatut, ni tant sols quan això com s’ha vist també es un engany. La normalitat es revestida de privilegis a Catalunya i combatuda com arma llençivola entre uns i altres. De fet i com veiem no hi haurà cap gest polític com per exemple una taula de negociació com es reclama ja que senzillament no tenen res a parlar i si a imposar tant si com no. Aleshores tampoc podem esperar cap gest de reivindicació econòmica com el problema de rodalies o la gestió del Prat per posar un exemple ja que seria la mort del que ho fes.

Això ens porta a dir que el peix al cove ha mort i l’autonomia enganyosa catalana també tal com la coneixiem. No tenen res a oferir, ni volen oferir res, cosa que deixa la vella política autonomista dels partits catalans amb el cul a l’aire, ja que tenen molt difícil fer veure el rèdit de la seva negociació, en diuen negociació bilateral que com la realitat ha demostrat es una imaginació sense sentit, ja que evidentment no estan d’igual a igual.

Arribats en aquest punt i com diu en Jordi Cuixart calen nous lideratges ja que no es pot governar des de la presó o l’exili o no nomes i alhora. Uns lideratges que tornin a posar en sintònia els nostres representants amb la ciutadania i tots facin possible el mandat de la República que el poble espera, deixant les discusions autonòmiques per epoques passades i posant el país i la democràcia davant els interessos dels partits que tant mal ens han fet.

Aquest nou ordre autonòmic, també pot ser una oportunitat si sabem tornar als nostres valors principals i plurals davant un objectiu concret.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.