ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL MONARCA DESTRONAT

La rebuda del Monarca espanyol a Barcelona ahir amb motiu del Mobile World Congress, on a la recepció cap representant de la Generalitat va assistir, ni l’alcaldessa de Barcelona i on els gests duran el sopar van ser evidents amb el no aplaudiment de les paraules del Borbó i les mirades d’ells sense cap tipus de contacte.

Alhora, els carrers estaven amb una gran quantitat de gent cridant consignes a favor de la República, en contra del Borbó i fent sonar les seves cassoles i xiulets com a armes de pressió per la visita.

Realment, el Monarca aïllat amb la seva realitat artificial potser no entén la reacció de la gent amb la seva presència, però hauria de veure si pot que el seu discurs del 3 d’octubre validant la violència policial del dia del Referèndum, sense cap paraula pels ferits i donant tot el teu suport al “a por ellos”, no va ser una provocació i un trencament amb una part de la població que teòricament representava i havia de defensar, utilitzant la seva figura de cap d’Estat per fer d’enllaç i intentar obrir un diàleg sincer per arribar a una solució al conflicte.

Prenen part, a dimitit de les seves funcions i ha deixat als que creuen en la monarquia a Catalunya sense arguments per seguir defensant una institució anacrònica, sense sentit i en el cas espanyol hereva del feixisme. Una institució que ha participat amb mesquinesa d’aquesta deriva repressiva i antidemocràtica de l’Estat contra els ciutadans catalans convertint la seva figura en un element més del sistema espanyol, deixant en evidència si es que calia les seves mancances morals i professionals.

Més enllà de la seva figura, la seva total manca de respecte a la societat catalana es mereix el més profund rebuig per dignitat i la imatge que vam viure ahir tant al carrer com a nivell institucional de trencament i rebuig a la seva persona i institució que representa. La gent es l’element més important d’una democràcia, on resideix la sobirania i el Borbó no es més important que aquesta i amb comportaments tant mesquins com el seu ha d’entendre que com a mínim hauria de demanar perdó i afrontar la seva mala conducta.

El Govern espanyol ha trigat poc ha amenaçar amb la perdúa del Congrés a Barcelona, cosa que no te cap fonament com ja han avisat els organitzadors. Tant el Rei espanyol com la resta de representants simplement eren convidats i poc tenen a veure amb l’organització del mateix. Continuen amb l’amenaça com a eina política, res de nou, més enllà de comprovar com el monarca ha estat destronat a Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.