ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL MANIFEST DE LA VERGONYA TAURINA

General

Ahir es va presentar un manifest signat  per un bon grapat de persones sota el nom de la “Plataforma para la promocion y difusion de la fiesta”, i contrari a la ILP per prohibir les curses de braus al Principat. En Luis Corrales, president de l’esmentada agrupació, va arribar a comparar els antitaurins amb Hitler, assegurant que fan bandera d’una suposada superioritat moral, i va defensar la mort heroica i honesta de l’animal, i va reblar que no senten cap pena per la sang de l’animal, ja què la mort es irrenunciable a l’únic  art real que existeix.

El manifest de la Mercè per la llibertat, tracta sobre el dret a organitzar curses de braus en llibertat, ja què la prohibició seria perdre una part d’aquesta, i va signat per gent com Jaume Sisa, Calixto Bieito, Joan Majó, Pep Munné, Joan Barril, Mercedes Milà, Albert Boadella, Francesc de Carreras o la consellera nacional de CDC Natalia Molero entre molts altres.  Per cert aquesta ultima va precisar sentir-se frustrada perquè es protaurina i independentista, mentrestant en Sisa va titllar els antitaurins de dogmàtics i fonamentalistes, ja què l’espectacle no perjudica ningú, i el brau te totes les de guanyar davant un home indefens. 

 

El manifest es centra en el concepte de llibertat, i critica que els representants de la ILP basen els seus arguments amb l’enfrontament entre espanyols i catalans, i no per la dignitat de l’animal. Vinculen les festes de la Mercè a Barcelona com un espai de llibertat, tolerància i diàleg on tothom es respectat, i introdueix l’espectacle taurí com un element clau, i on la paraula prohibició la oposa al concepte de llibertat.

 

Demà es votaran al parlament les esmenes a la totalitat sobre la iniciativa antitaurina, i sorgeix aquesta plataforma que oblidant-se totalment de la paraula tortura o maltracte animal, ben argumentada pels promotors de la ILP, i que no es superioritat moral, se’n diu evolució o simplement civilització. Pel que fa a la mort heroica i honesta de l’animal, i l’orgull de no sentir res per la sang, dona idea del codi ètic d’aquest personatge, i els valors que ens vol transmetre de defensa de la violència desmesurada i la tortura d’un animal , com la cosa més normal del món, i fent estralls la teoria de la suposada evolució i superioritat de la raça humana sobre la resta. La Natalia Molero ens parla de ser protaurina i independentista, aquí ens barreja pomes i peres en el mateix cistell, també et pot agradar la paella i ser protauri per seguir els seus raonaments, son coses que res tenen a veure, es parla de la consciència del maltracte animal simplement.  En Sisa ja ratlla el deliri dient que no perjudica a ningú, i què el brau te totes les de guanyar, s’oblida un petit detall que el suposat espectacle es basa en un toro contra un torero armat amb l’espasa, una quadrilla de gent, un picador a cavall que va punxant l’animal, i on al final acaba fet un colador sagnant pels quatre costats, això anomena ell tenir les de guanyar.

 

El manifest es pura demagògia, ja què la llibertat no es mesura per poder fer tot el que es vulgui, i aplicar l’ètica més racional per prohibir la tortura sigui humana o animal, i d’una manera gratuïta com aquesta, es reforçar la mateixa llibertat i la dignitat de la raça humana, un altra cosa es barra lliure per defensar totes les aberracions possibles sense mesura.

 

Entre els signants trobem gent com Albert Boadella o Francesc de Carreras, coneguts pel seu odi a qualsevol proposta catalana sigui la que sigui, i no son uns grans exemples d’imparcialitat, no ens donen cap argument raonat, i els interessa treure el tema espanyol i català, què res te a veure amb el tema.

 

Els parlamentaris tenen la oportunitat de demostrar que la societat evoluciona, i aquest espectacle caducat, ha de passar al record d’un acte vergonyós, com molts d’altres al llarg de la historia de la humanitat, i on per sort l’evolució de la espècie te que anar esmenant per damunt de gent amb fam de sang i violència.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.