ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

El JUDICI DE LA VERGONYA

El judici contra el President Torra d’avui per desobediència va més enllà d’uns fets puntuals i si d’una estratègia planificada amb un objectiu concret.

Portar a tot un President davant els tribunals perquè un òrgan administratiu com la JEC li va requerir treure una pancarta i aquesta es va retirar amb retard es una anomalia inversemblant en qualsevol Estat democràtic. De fet la figura d’un President va més enllà de la representació parlamentària i per tant mereix un respecte que per part espanyola no es dona.

Hi ha una estratègia ben definida des de Madrid per deixar la Generalitat en un no res sense cap poder ni rellevància. La negativa de Sanchez a parlar, els continus requeriments cap al TC de qualsevol llei o simple declaració amb amenaces constants d’aquest per incompliments i als seus membres directament ja dona una idea.

De fet els vetos als Presidents proposats a inici de legislatura o la retirada com a diputats per ordre judicial dona idea del poder real de representació dels nostres parlamentaris i el respecte nul a la voluntat de la ciutadania catalana.

Ara toca portar a judici pels fets explicats al President deixant el seu càrrec en res, i donant a entendre un cop més que la Institució catalana es considerada poc més que una oficina administrativa sense més.

Un nou episodi que també busca si finalment es inhabilitat el President Torra, un avançament electoral on i amb la base de les enquestes Esquerra podria agafar el comandament amb un suport de Podem i socialista des de dins o des de fora, amb uns pressupostos aprovats i a canvi del suport republicà al Govern de Sanchez a Madrid i una estratègia conjunta per anar oblidant l’objectiu de la República amb nous gests de fum a l’estil del peix al cove per acabar la feina de destruir la voluntat de més de dos milions de persones i el problema català com diuen ells.

Son suposicions, però crec amb prou base com per fer esment dels mateixos amb claredat i una esperança, la manipulació ha que seriem sotmesos finalment requereix del vot de la ciutadania, i aquí es podria demostrar la voluntat ferma i incorruptible de la societat catalana per damunt de tàctiques mesquines des de Madrid i tàctiques partidistes des de més aprop.

En definitiva, el judici de la vergonya des de molts punts de vista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.