ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL FUTUR ENS PERTANY, I SERÀ BEN NOSTRE

General
Voldria destacar aquestes paraules de la pressa de possessió del càrrec de Presidenta del Parlament per part de Núria De Gispert, un discurs on destaca que el Parlament ha d’estar en sintonia amb un poble en marxa. Segurament les receptes més assenyades en un discurs d’aquestes característiques, i tota una declaració d’intencions pel futur acord entre CIU i ERC posant el país per damunt dels partits. Ja va sent hora d’ignorar els atacs espanyols, i les amenaces d’aquests partits contraris a la democràcia, i als anhels del nostre poble, i alhora no fer cas dels intents desesperats dels que viuen de la dependència.

Aquestes paraules sàvies tenen que conviure amb informes com el CAREC, consell assessor per a la realització econòmica i creixement que planteja unes mesures per sortir de la crisi, ignorant l’espoli que patim i el dret a decidir, i fent molt d’èmfasi amb la bona gestió de les infrastructures com si fóssim un país normal. Tanmateix ha de conviure amb el estudis del fiscal general de L’Estat, que estudia tots els escenaris contra el referèndum català si no es autoritzat dins la Constitució amb amenaces matusseres sense sentit. També el president espanyol instant Mas a lluitar contra la crisi, i no crear problemes artificials. Tornant a De Gispert veig molt positiu que cregui en els somnis col·lectius, i digui amb claredat que l’encaix de Catalunya a Espanya reclama explorar noves vies, recordant que la història de Catalunya arranca a l’Edat Mitjana i no al 1978 amb la Constitució, cosa que sembla ens volen vendre des de l’Estat espanyol.
  
Realment, agradi o no a alguns diputats i fora del Parlament, aquesta legislatura es històrica, i no es com les altres. El partit guanyador, el primer partit de l’oposició i altres fins sumar dos terços de la institució, es van presentar a les eleccions amb la consulta cap a l’Estat propi com objectiu, i per tant no es cap joc, un govern de transició per portar-nos el millor possible cap aquí, com be diu De Gispert, la Constitució espanyola te 34 anys i Catalunya un miler, o sigui que la diferència es substancial i algú hauria de prendre nota d’aquest fet, per altra banda les obvietats, no per ser-ho va malament recordar-les i que el Parlament vagi alhora amb els anhels del seu poble hauria de ser el normal, i el mandat es tant clar que no hi ha fugides fora d’estudi que valguin. Tampoc va malament recordar que el nostre futur el decidirem nosaltres democràticament, i si no hi ha una legalitat que ho empari, la crearem, però una democràcia no es pot entendre d’altra manera. Es curiós veure els intents desesperats de grups com el CAREC, que amb aquest informe esmentat obviant el bàsic com si la nostra situació fos normal, mereixerien la repulsa i dimissió. Per part espanyola, la justícia segueix obstinada en posar les lleis per damunt del poble, sembla que viuen en un altre món ja oblidat, i pel que fa al president espanyol tot això ho qualifica de problemes artificials, se’ns dubte sembla que encara no ha entès res, o que els seus valors democràtics evidentment no son els nostres.
Es el primer pas d’una legislatura, que ha de tenir continuïtat amb l’acord de govern amb tot ben lligat fins la consulta, i una primera sessió on solemnement ha de servir per fer pales aquest objectiu ambiciós de país, i les intencions de fer-lo possible amb l’ajut de les institucions, i entitats civils que han de fer possible que s’arribi a l’objectiu, i apart  es guanyi, un altre condició que no ens podem permetre fallar.
  
  1. El futur el fem nosaltres, ens pertany, com la vida i val la pena viure el present amb la mirada en el futur i gaudint de les xicotetes coses del dia a dia i quan aconseguim alguna cosa que volíem, donar pas a la següent… i amb temps per al descans intermedi.

    Amb l’assumpció de coses que abans pareixien impossibles, assimilem que podem fer-ne més, amb les nostres mans i amb altres aïnes de treball. I, una vegada més, mirem cap al demà… amb optimisme i esperit constructiu i pacífic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.