ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL FORAT DE LA DEMOCRÀCIA

Ahir entre d’altres coses hi va haver una sessió de control esperpèntica al Congreso de Madrid on les cadires del Govern eren totes buides i les preguntes de la resta de forces es van convertir bàsicament en critiques a aquest fet abans que preguntes a ningú. De fet no es nou, el govern espanyol es declara en funcions cosa certa, però això de cap manera pot exhimir de les seves responsabilitats, com e sotmetre els seus membres al Parlament i respondre les preguntes dels grups. Per respecte amb aquests, a la ciutadania que representent i a un model democràtic que en el cas espanyol ha quedat un cop més sota mínims.

De fet es curiós que la incomoditat de donar respostes sigui justificada pel terme “Govern en funcions” i una interpretació de la llei fora de qualsevol element democràtic i en canvi les actuacions en diferents àmbits i sobretot la judicialització i marcatge compulsiu al procés català sembla que te via lliure sense remei.

El fet espanyol es portada per exemple al NY Times i es titllat de circ i de regne de la paràlisi. Una descripció que deixa ben clar una imatge trista i deplorable que deixa aquest Estat en fallida econòmica també en valors i en responsabilitat democràtica i cap a la seva ciutadania.

De fet aquests valors els veiem cada dia amb diferents reaccions de diferents actors com Miquel Iceta que ens diu que cada dia es menys partidari de les consultes, ja que les preguntes condicionen, en referència a la consulta de Podemos i al mateix tems ens diu que es podria haver formulat d’un altra manera per afavorir la sortida del si. Tot un exemple de valors democràtics.

De la mateixa manera Angel Ros ens diu que el sufle independentista esta baixant, que la ciutadania s’ha cansat i que la via federal es l’única opció. Un altre exercici de poc respecte a la societat catalana i la democràcia en general que ha demostrat la seva majoria al carrer i també a la màxima institució catalana amb una majoria absoluta independentista i un Govern amb un encarrec ben clar com objectiu principal.

Greus mancances a tots nivells que cada dia donen més arguments per crear un nou model i posar la democràcia on pertoca. Això nomes es podrà aconseguir amb un nou Estat, aquest està massa podrit i massa allunyat de qualsevol lògica democràtica, i sobretot sense perspectiva de canvi o evolució a curt i mig termini.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.