ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL DICTADOR SEGUEIX BEN VIU

Avui veurem una nova cortina de fum en blanc i negre sobre l’evolució democràtica espanyola i com els guanyadors continúen sent guanyadors i els perdedors ho seguiran sent enterrats als vorals de les carreteres i en l’oblit.

Un nou episodi esperpèntic, on un Dictador que fa 44 anys te un mausoleu per rebre honors sense cap rubor, i avui es traslladat al panteó familiar per seguir rebent honors, amb un cost de mes de 60 mil euros públics, un helicòpter, una missa on l’església segueix al costat de la dictadura i amb el protagonisme del fill de Tejero, i per postres amb l’acceptació que el taud será portat a esquenes dels familiars fins el vehicle on marxarà al nou destí.

Tot presentat per un dels partits del règim, com una reparació histórica i justicia per la democracia, en una operación electoral de baixa mesquinesa política que ja estem acostumats.
Mentrestant el Valle de los Caidos seguirà com a símbol de la Dictadura pels anys dels anys amb Primo de Rivera enterrat en el mateix i més de 30 mil morts i víctimes més en el seu interior oblidats per l’Estat. Una nova burla macabra cap els perdedors que quaranta anys després segueixen sent el mateix i tractats com a tals. Cap memòria històrica, cap reparació, ni una trista llista dels desapareguts, cap culpable portat als Tribunals, i amb l’honor de desprès de Cambodja ser l’Estat amb més enterrats als vorals de les carreteres.

Aquesta es la realitat espanyola, amb una falsa transició feta pels hereus del règim i que conserva l’olor de naftalina i estructures passades sense cap evolució i ni rastre de canvi. Tribunals, partits, el•lits i un monarca posat a dit per l’hereu del Dictador com el més normal del món i que com vam veure amb Catalunya i sense cap vergonya va validar el “a por ellos” en una mostra del seu feixisme i tarannà imperant.

Una vergonya que no trobariem en cap Estat amb Dictadors en el seu passat, i on la família evidentment no hauria de gaudir de cap dret sobre el monstre enterrat que hauria d’haver desaparegut ja fa molt de temps i que continua ben viu sense remei.

De fet, el dictador mai ha mort.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.