ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL DIÀLEG DE SORDS

Avui hi haurà la reunió del President català amb el President espanyol a Moncloa amb una paraula que de tant dir-la gairebé ha perdut la seva significació, es el mot diàleg.

Aquest es bàsic per resoldre qualsevol conflicte, però també ho es un altra, el context i els fets. El President Torra, evidentment no pot anar a negociar una millora del finançament o unes competències mès aquí o allà. Aquesta seria una tasca que faria una autonòmia espanyola amb tota legitimitat. Catalunya en aquests moments, la seva societat va iniciar un procès amb el frau de l’Estatut el 2010 amb grans i admirades mobilitzacions, majories parlamentàries amb l’objectiu de la independència. Un referèndum el dia 1 d’octubre guanyat ampliament amb percentatges de participació equiparables a altres referèndums fets a l’Estat amb l’afegit de ser fet sota la violència salvatge policial espanyola que va rebutjar la via política durant aquests anys enrere i posteriorment sota una repressió sense precedents amb mig Govern a la presó injustament i l’altre a l’exili. Una proclamació assolida al Parlament i no executada precisament i en part per la violència d’un Estat allunyat de la democràcia i amb la xacra de la Dictadura en el seu ADN.

Aquesta es la situació. No hi ha més temes. El dret a l’autodeterminació per molt que el vulguin negar evidentment es un dret que qualsevol democràcia plena ha de donar sortida. La llei es un eina, però la gent es per damunt sempre. Aquest es el diàleg. No crec es pugui parlar de cap oferta de peix al cove autonòmic, seria un frau per la part catalana.

El mateix podem dir dels advocats dels presos polítics, que de cap manera poden negociar una rebaixa de penes admetent les acusacions amb relats inventats i deixant com efecte la condemna a tot el procés com a llegat.

En Boye ho advertia aquest cap de setmana, i crec son un factor clau per poder donar el salt definitiu i aplicar la República per damunt de pressions i amenaces estatals que segur haurem de patir.

Una reunió de cara a la galeria, però que crec serà un diàleg de sords un cop més.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.