ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL DESGAVELL DEL BOE

En una crisi com aquesta qui te el comandament ha de gestionar amb rapidesa i eficacia, però sobretot mai donar la sensació de total inseguretat i de provocar el desconcert a la societat que confia en els seus representants per sortir endavant.

El decret públicat al BOE sobre el confinament més estricte d’aquests propers 15 dies es un clar exemple. Es diu als treballador que no tinguin sectors essencials que es quedaran a casa confinats, no es deixa clar les excepcions d’aquests sectors i el dia abans concretament a les 23.30 de la nit surt el BOE amb una moratòria de 24 hores per les empreses degut al nul temps per la seva organització i es deixen moltes preguntes a l’aire, amb una mena de “interpretar com vulguis”.

Pitjor impossible. De fet i per exemple es clar que els supermercats han de servir a la població, però això comporta una cadena des de la pagesia fins arribar al prestatge del centre alimentari que no es pot trencar, i s’ha de tenir clar.

De fet i com ja he dit algun cop, aquesta mesura més dura ha arribat tard i malament, alhora que mal gestionada, i sobretot davant les dures critiques al President Torra per demanar-la, ara que s’aplica encara espero alguna rectificació o perdó que ja se que no arribarà.

De fet , en una crisi d’aquest nivell totes les accions han de ser vistes en global i veure totes les conseqüències, per exemple amb els autònoms i el cobrament de les seves quotes sense ingressos per la seva part, o també en molta població vulnerable que no veu ajornat el pagament dels serveis bàsics o ajudes més clares sense el pas previ pel Banc, com un crèdit qualsevol que dona negoci a les entitats de sempre en el context que vivim, i que no es de rebut.

Cal pensar principalment en la salut, i aquesta passa en bona mesura per la tranquil·litat de la societat confinada amb la seva feina i el present i futur dels seus ingressos i despeses provinents de l’Estat i de les quotes fixes com hipoteques, lloguers, llum, gas o aigua per exemple.

El desgavell del BOE, es un clar exemple de la pèssima gestió que vivim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.