ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL CONTRAST

La concentració de la CUP davant la Caserna de la Guàrdia Civil a Barcelona ens ha portat la imatge del contrast amb un altre al costat formada per ultres convocats per la xarxa i en defensa del cos. Crec que com diuen una imatge val més que mil paraules i si algú les ha vist es poden treure ràpidament conclusions.

Per una part la manifestació cupaire amb el lema “No fareu callar la veu d’un poble” i crits de votarem i per la independència, denunciant les actuacions del cos de Guàrdia Civil a l’estil del franquisme citant a declarar persones sense cap garantia judicial i pel gran delicte de col·laborar per exemple amb la plana web del Pacte pel Referèndum, recordo que demanava un referèndum legal i acordat amb l’Estat i sobretot deixant constància que aquests fets no son normals en una democràcia minimament consolidada.

A l’altre costat, uns ultres de l’extrema dreta amb banderes espanyoles i alguna que hem vist de la falange, aquesta com sabeu es legal a l’Estat encara que representi el partit de la Dictadura amb milers de morts a la seva esquena i crits de visca la Guàrdia Civil, Catalunya es Espanya i amenaces i crits als periodistes i al President Puigdemont. Com anècdota una estelada amb el 155, reclamant la suspensió de l’autonomia mitjançant aquest article.

Com podem veure un contrast brutal. En la segona la defensa dels drets de les persones en una democràcia de qualitat ha estat inexistent, de fet no els importa, com tampoc els importa expressar la seva opinió tant valida com la de qualsevol mitjançant el vot. Nomes defensar una actuació policial mesquina i un nacionalisme fora d’orbita, pensava que els nacionalistes erem nosaltres, i tot amanit amb enyorança del règim dictatorial on es veu es sentien més protegits, reclamant anul·lar la mateixa autonomia amb insults, crits i amenaces, que son de la mateixa familia de la imposició que tant els hi agrada.

En definitiva i sense que sigui positiu veure aquesta tensió que crec hem d’evitar, la diferència entre democràcia i atac a la mateixa crec ha quedat prou definida i el contrast fora de dubre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.