ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL CIRCULO ECUESTRE

La visíta de la primera autoritat del país hores d’ara, en Roger Torrent al Circulo Ecuestre amb Directius alemanys ha donat per molt i ha evidenciat els poderosos interessos de l’Estat vers la Independència i sobretot el tot s’hi val per fer surar un relat ple de mentides i intencionalitats.

En Karl Jakobi, empresari amb seu a Alella i que fent gala d’una mala educació i falta de respecte absoluta ha acusat de 30 anys de mentides de l’independentisme i ha desitjat la presó per tots els que defensen aquesta posició començant pel mateix president del Parlament. De fet aquest personatge va estudiar màrqueting i psicologia. No hi ha dubte que no va aprendre gaire de les dues disciplines. Insultar i menysprear pel cap baix més de 2 milions de catalans i la força més poderosa i troncal avui a Catalunya no em sembla la millor opció i com efecte psicològic tampoc seria un master. De fet col·labora amb el Diari ABC i això també explica les intencionalitats de tanta mesquinesa intel·lectual al servei de la causa.

Tanmateix, la mala educació ha estat freqüent en aquesta xerrada, no hi ha dubte per la por que provoca perdre el negoci amb Espanya d’alguns empresaris que no volen que res es bellugui, independentment dels beneficis a la mateixa població. En un altre intervenció li han recriminat el llaç groc perquè els ofenia i el President de l’Associació deia que necessitaven que Madrid ajudi i s’obri però també que els catalans mirin els seus límits, amenaçant amb marxar si es violenta la Constitució o si no es compleixen les inversions a Catalunya.

Cal dir que la llibertat d’expressió amb el llaç i el seu significat de rebuig a empresonar per motius polítics, en qualsevol democràcia no ha de comportar cap problema, al contrari dignifica els drets de la societat. Si li ofen, es una opció que no vol dir prohibir. Pel que fa al President no pot posar al mateix sac els dos sectors, precisament traspassar la Constitució per la voluntat popular es democràcia i no complir les inversions com es norma habitual entre molts altres greuges porta precisament a buscar noves oportunitats que no poden quedar coartades per la cotilla de la Constitució. El benefici es per tot el país incloses les empreses representades al Circulo Ecuestre, i no veig que no hi pugui haver interés, altra cosa son interessos polítics.

  1. Tot es por resumir en si s’accepte la llibertat d’opinió (que inclou la crítica -no pas l’agressió-a qualsevol autoritat). I això val al Col·legi d’Advocats, al Círculo Equestre o al Museu de Lleida). I si bé qualsevol és lliure per expresar la seva crítica, aquestes persones que critiquen no poden atemptar contra el dret a la lliberat per expresar-se que té la persona criticada (per molt alcalde o autoritat que hom sigui).

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.