ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL CANVI DE CICLE

Tots vam veure com en els atemptats de Barcelona, hi havia un Estat que dimitia de les seves funcions i un Govern Català que assumia el paper d’Estat amb una gestió impecable en tots els sentits, ara dos anys desprès veiem com les coses han canviat i molt.

Efectivament, aquella gestió en tots els sentits, amb un territori on tots els seus serveis es van coordinar per oferir una resolució a l’alçada dels millors Estats i on el nostre Govern va prendre decisions i va encapçalar aquell afer davant la situació residual i trista del Govern espanyol que va quedar un cop més retratat. De fet crec que aquesta es una de les principals raons per les que el Major Trapero serà condemnat com a cara visible d’aquells terribles dies i on va sortir del paper secundàri que ens tenen assignat indefinidament.

Ara, desprès de la fallida declaració d’independència, del 155, de l’entrega de les nostres institucions, de l’exili, dels presos polítics, de la repressió més absoluta contra Catalunya veiem fins quin punt les coses han canviat. La gestió feta del Coronavirus sobretot a la Comunitat de Madrid es i ha estat d’una irresponsabilitat total, amb un elevat número de contagis i unes mesures sorprenentment laxes que han permés que molts ciutadans madrilenys poguessin viatjar a altres territoris amb total impunitat sense fre ni contenció per part de les autoritats que ja fa tempt havien de tancar aquesta comunitat per intentar aturar el virus.

Davant d’aquest panorama la Generalitat de Catalunya recordo amb competències plenes amb Salut ha estat incapaç de tancar Catalunya i aturar així aquesta entrada indiscriminada per la poca responsabilitat i la nefasta gestió d’altres i protegir als ciutadans catalans en la mesura del possible com era la seva obligació, no s’han atrevit a exercir les seves competències autonòmiques per protegir-nos.

Ara han vist com amb l’Estat d’Alarma declarat per Sanchez avui, l’Estat pot agafar el control directament dels nostres serveis i quedar la societat catalana en mans de la inutilitat espanyola. Com diria aquell jugada mestre i una clara prova de com han canviat les coses a casa nostra, amb unes institucions sense cap poder i que ni tant sols son capaços d’exercir el que ens correspon.

Un canvi de cicle, que encara ens ha de fer a la societat més responsables dels nostres per intentar apaivagar els efectes del Coronavirus i protegir-nos de la mala gestió que ens governa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.