ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL CAMÍ MARCAT

No hi ha dubte que molts temes ens poden distreure aquests últims dies, tan en matèria judicial, com amb el vodevil dels partits espanyols, com els escarafalls de segons quins personatges quan escolten segons que en boca de determinades formacions, o les reaccions al discurs d’Otegui al País Basc i el seu suport esplicit al procés català. De totes maneres jo em quedaria amb el comentari de l’entrevista concedida pel President de la Generalitat a un nou mitjà digital del nostre país.

En concret la part que ens comenta que en un determinat moment es començarà a actuar com un Estat independent, que les properes eleccions municipals al 2019 no seran espanyoles, la data del setembre del 2017, o sigui 16 mesos com a fita catalana i defensant que quan hem anat junts hem guanyat i per separat no ho hem fet.

Com deia la setmana passada, cal verbalitzar el procés que estem vivint les vegades que faci falta, per guanyar credibilitat, que tothom assumeixi aquesta realitat, i evitar que alguns actuin com si d’una legislatura autonòmica més ens trobessim. Dit pel President el valor augmenta, i caldria que un dels grans temes, com es el moment de trencament agafes un discurs únic sense fisures com hem vist molts cops malauradament els últims temps. Ha quedat evident, si es que calia que no hi haurà compromís de referèndum per part de les forces espanyoles principals que actuen sobre els mateixos criteris nacionalistes exhacerbats i poc democràtics de sempre, per tant cap pensar i assumir que evidentment el mateix haurà de ser unilateral i decisiu. Hi ha un full de ruta i una legalitat espanyola actual que sembla es vol anar marejant. De totes maneres l’aprovació de la transitorietat jurídica a la nova legalitat catalana i les 3 lleis fonamentals per donar el pas es evident no es poden aprovar sota el règim actual, per tant aquest serà el moment de trencament real i on Catalunya passarà a ser un actor polític a ulls del món.

Al mateix temps recordar que les properes municipals ja seran en la nova República catalana no esta mai de més per posar en evidència segons quins moviments veiem a l’actualitat i que haurien de tenir perspectiva de país.

Per últim i molt important, tenin en compte el context català, però també unes possibles noves eleccions espanyoles als voltants del juny, que junts hem guanyat i anar per separat els dos grans partits catalans fa perdre tota credibilitat sobre el que es va fer i el que es vol defensar. Ara com diu i no em cansaré de repetir-ho no es tracta de quin partit te més vots, això tocarà per fer el primer Parlament de la nova República, ara es tracta precisament d’arribar-hi i el sobiranisme te que deixar els partits al costat i evitar que un altre partit com a les eleccions espanyoles ocupi el primer lloc per la ceguessa, estupidesa i partidism estèril dels nostres dirigents.

El camí es marcat, i junts hi arribarem com ja han fet altres durant la història.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.