ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

DIGNITAT A MADRID

Veiem com des de determinats sectors s’insisteix que treure Rajoy de la Moncloa es una obligació per la corrupció del seu partit i gairebé ho donen com un fet en la decisió dels partits catalans. Es un parany interessat que crec es nociu per les nostres aspiracions.

En primer lloc, desprès dels fets de l’1 d’octubre i la violència policial autoritzada i validada pel tripartit del 155 contra la població, la repressió posterior i els presos polítics també certificats pels tres i veient aquests dies que diferent que es el tracte i condicions amb altres acusats com la mateixa dona de Barcenas i altres judicis de vergonya entre d’altres temes. Com deia en base això cap dels dos partits hauria d’haver seguit al Congrés de Madrid per dignitat, deixar les cadires buides i en tot cas a les votacions abstenció total en tot per respecte a la població catalana, al projecte pel que s’han presentat a Catalunya i per dignitat de les mateixes institucions. En cap cas han pensat amb això i si molt en el partit donant a entendre una credibilitat sota mínims en el projecte republicà.

En segon lloc, donar suport a Sanchez, es validar aquesta violència, validar els insults i amenaces contra el President català i el nostre Govern, validar el mateix article 155 i donar certificat al tracte rebut. Les cares no donen projectes diferents, i tarannàs diferents. La idea de Catalunya del PSOE es la mateixa que la dels Populars i Ciudadanos. No podem inventar diferències que no existeixen, nomes cal repassar programes i hemeroteques.

De fet, la falta de respecte que hem vist amb els dos partits per tractar amb ells ja hauria de ser suficient per no abraçar el relat interessat del fer fora Rajoy. Recordo que el nostre objectiu es fer efectiva la República Catalana i no qui governa o deixa de governar a Espanya.

Crec, que posar condicions en aquest sentit, de respecte al poble català i a la democràcia hauria d’haver estat els mínims per qualsevol conversa, altrament i sense contrapartides es un pas més enrere que se suma els ja efectuats pel nou Govern català acatant cadascuna de les exigències il·legals del Govern espanyol. Com deia ahir el nou portaveu Albert Batet dient que no s’havien sortit amb la seva, i crec que de moment es clar que si que s’han sortit amb el que volien i aquí senzillament hem admès cada decisió.

En definitiva, demano simplement dignitat a Madrid.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.