ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

DIBUIXANT EL FUTUR I EL PASSAT

Ahir vam viure dos maneres d’enfocar la realitat, per una banda la imputació dels expresidents andalusos Jose Antonio Griñan i Manuel Chaves per la causa dels EROS irregulars. ‘Es dona la coincidencia que la presidenta actual Susana Diaz va declarar que apartaria immediatament qualsevol imputat de les institucions, i també el mateix Pedro Sanchez va afirmar les mateixes paraules que de fet va confirmar amb la retirada de Tomas Gomez a Madrid encara no imputat i pel codi etic del mateix partit que estableix apartar del càrrec els que tinguin obert un judici, i no nomes els imputats per un delicte.

Doncs be, la realitat es ben diferent, els dos personatges esmentats no han estat apartats, ara per l’excusa de que estan imputats però no per cap delicte, cosa que contradiu clarament el codi ètic aprovat per aquest partit i les declaracions del màxim responsable a nivell espanyol i la màxima responsable a nivell d’Andalusia. La seva paraula i la del seu partit ha tornat ha quedar en paper mullat i ja son tantes que la credibilitat d’aquest partit ja no pot ser més baixa davant els seus electors. Això no es ni nova ni vella política, simplement es cinisme i burla a la societat.

Per altra banda ahir el President Mas va reforçar la construcció de les estructures d’Estat amb dos nous nomenaments com Carles Viver i Pi Sunyer i Núria Bassols, preparar la desconnexió amb Espanya i abordar els temes socials més urgents que no poden esperar a la independència si aquesta es validada el 27S. Més enllà de les critiques i mirades al passat per si s’havia pogut fer o no diferents coses i ara es pretén fer-les amb 6 mesos, cal mirar el present i futur. El passat ja no el podem recuperar i ara l i pesi a qui li pesi, tenim una oportunitat en forma d’eleccions per votar la independència, un President disposat a tot per arribar-hi i un Govern que camina amb pas ferm per passar de les paraules a la realitat.

A partir d’aquí tothom ha de saber fer el seu paper, començant pels partits sobiranistes que no estan al Govern, i també la societat cívl revifant la mobilització al carrer i passant full a dos mesos que han deixat tothom força decebut.

La conclusió es que simplement depén de nosaltres, fer els passos correctes, obtenir una majoria parlamentaria compromesa amb el projecte, i que aquesta faci el que el mandat popular li ha autoritzat, la desconnexió per ser amos del nostre propi destí-

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.