ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

DIÀLEG AMB EL RÈGIM DEL 78?

Hem comprovat com PP, PSOE i VOX com un sol home a Madrid votaven conjuntament per no investigar la corrupció monàrquica, alhora afegim els Comuns que tampoc estan massa lluny ja que aixecar la llebre però seguir al Govern al costat del Règim del 78 et converteix amb el mateix. Amb aquest panorama alguns defensen un diàleg impossible.

Escoltem el President d’Esquerra des de la presó i ens diu que el seu partit son els més independentistes i els més dialogants del món i encara que no espera cap gest del Govern espanyol allà estaran oferint la mà. Vol ajudar a que cada cop siguem més i confia en la Taula de diàleg on diu ja han aconseguit que l’altra part consideri que es un conflicte polític i que evidentment guanyen amb el seu discurs posant els exemples de Sudàfrica o Irlanda per exemple. Parla del mentrestant fina que la societat catalana sigui prou majoritària, i que amb un 50% en contra cap país ha arribat a la independència, ja que no es una qüestió simplement declarativa, sinó de poder implementar-la.

Crec que cal veure com el processisme elevat al màxim impregna els nostres partits, de fet per un costat ens parlen del mandat de l’1 d’octubre i per l’altra CUP i ERC ja proposen nous referèndums i Junts una majoria de més del 50% a les eleccions per reprendre la implementació de la República, o sigui tots 3 deixen l’1 d’octubre en res i sense cap validesa. De fet escoltant Junqueras ens grinyolen unes quantes coses, d’entrada la prepotència de declarar-se els més independentistes, es veu que ja un medidor del tema i ningú més els pot superar, desprès de confondre el terme diàleg amb una part que no vol, ni voldrà dialogar mai sobre el tema i que apart no et considera res, destapant la mentida de reconeixer que es un conflicte polític, quan han utilitzat la violència i la repressió per ofegar el tema i la seva posició es com Estat davant un territori del mateix Estat sense cap poder de decisió, excepte el que li atorga el primer.

També grinyola el tema del 50% contrari i les comparacions, crec que no es pot validar un 50% contrari i invalidar un 50% a favor. No té cap lògica i deixa la democràcia en un no res ja que un possible 51% queda en minoria amb un 49%, tot un despropòsit que ens fa pensar que el mentrestant es bastant indefinit i no te cap data concreta, apart de deixar tot un procès que va culminar amb el referèndum en un no res i la seva promesa implementació en una gran mentida com vam poder veure.

En definitiva, cal veure aquests girs de guió com una via paral·lela per mantenir la situació actual per molts anys i deixant el procés com un gran frau a una població que no es mereix aquest tracte per part del seus representants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.