ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

DESOBEDIENCIA

Sense categoria

Àngel Colom ha tornat, i proposa la desobediència davant la retallada de l’estatut al Tribunal Constitucional, a part d’altres mesures.

Aquest políti,c que era representant de la Generalitat al Marroc, i recordem que a principis dels 90 com a cap de cartell d’ERC va donar la primera gran empenta a l’independentisme català aglutinant aquest vot al partit, i donant el primer gran salt endavant d’aquesta formació junt amb Pilar Rahola. 

 

Posteriorment amb una greu crisi interna va abandonar el partit, fracassant amb l’intent de creació d’un nou grup, el PI.

 

Ara com a militant de Convergència Democràtica, s’ha incorporat a la Casa Gran del Catalanisme que propugna Artur Mas,  i pot servir per crear llaços d’unió entre els dos partits catalans, com ja propugnen altres membres de les dos formacions, cada vegada en major nombre si es vol donar un pas cap al dret a decidir.

 

Ens proposa la desobediència en forma de grans mobilitzacions ciutadanes contra la retallada, i una postura unitària de les institucions catalanes. Es un primer pas, però va mes enllà donant suport a Mas en fer una consulta, cosa que jo particularment crec que ens podem estalviar, mes que res perquè tant PSC com PP maquillaran l’escapçament tant com podran, i amb els seus mitjans, i el seu vot fidel podria resultar que el resultat no fos el que esperem.

 

Tanmateix, crec positiu el retorn d’en Colom, i això hauria d’anar apropant els dos partits amb els comptadors a zero des de les direccions respectives al voltant de l’unica sortida que li quedarà a Catalunya si es torna a desfigurar l’estatut per damunt de l’opinió del poble, que es el qüestionament de la relació amb l’estat sense cap topall, ni tàctica pel mig.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.