ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

DESMOTIVACIÓ ELECTORAL

Les actituds del nostre Govern format per Junts i Esquerra estan portant a una desmotivació cada cop més gran de l’electorat independentista de cara a les eleccions de Febrer del proper anya que potser els hi pot dur alguna sorpresa desagradable.

Ahir vam viure l’últim desori amb acusacions creuades entre departaments d’un partit i d’un altra pel cas de les ajudes als autònoms que realment fan vergonya aliena. Acusacions sense fí i sense entrar en l’arrel del problema que era la minsa ajuda, i nomes per intentar esgarrapar un vot per les properes eleccions com si el Govern en fos dos de separats i no formessin un equip.

Aquesta situació que ja veiem tota la legislatura ens porta a veure que l’anomenat Govern efectiu era una cortina de fum per convertir-se en un Govern per recollir les engrunes autonòmiques, renunciar a qualsevol possibilitat de complir els mandats de la societat catalana i seguir la guerra partidista per les minses quotes de poder amb el discurs victimista de sempre com excusa molts cops de la incompetencia i les proclames de cara a fora convertides amb col·laboracionisme amb un Estat que ha deixat les nostres institucions en res i amb la repressió venjativa per bandera de tots els partits sense excepcions.

Arribats aquest punt veiem com per exemple tots els diputats pro-democràcia del consell legislatiu de Hong Kong han dimitit arran de l’expulsió dels 4 càrrecs electes de la formació. Tot amparat en una llei repressiva que permet inhabilitar diputats immediatament en aquest cas per defensar la independència de l’ex colonia britànica. Segur que el paral·lelisme us sona però la resolució res a veure. Un gest de força i dignitat a Hong Kong i una acceptació de tota la repressió per part del nostres representants que han deixat les nostres institucions en un no res. No ens han deixat triar el President, han tret i vetat diputats i fins hi tot han acomiadat el President per una pancarta. Tot això amb la col·laboració dels nostres a Madrid donant suports a canvi de res i pidolant les molles per vendre desprès aquí a preu d’or. Tota una lliçó de cinisme i indignitat.

Un govern que cada cop ens deixa més orfes de vot per les properes eleccions i la sensació que no podem confiar amb la nostra institució principal per culminar els mandats del poble i dependrà molt més de la força de la societat i la feina fora de les nostres fronteres amb institucions reals que puguin treballar amb llibertat per aconseguir els objectius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.