ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

DEROGACIÓ DEL DECRET DE NOVA PLANTA O ENDAVANT AMB EL FRIQUISME

General

La reunió de la Junta de Reagrupament, una de les forces que  forma part de la coalició amb Esquerra a Madrid, ha proposat al seu líder Alfred Bosch, que presenti al Congrés derogar el Decret de Nova Planta de 1715, una mesura que resoldria  part dels problemes catalans, ja que el regim anterior reconeixia la sobirania fiscal de la nostra nació. Posats a fer, també podrien proposar vestir-lo de Miquelet o de Timbaler del Bruc per fer més real la escenificació, se’ns dubte el friquisme no te límits.

Sembla per riure, però efectivament proposen la derogació d’aquest decret de fa prop de 300 anys, i que el líder de Rcat Joan Carretero, ha defensat com a mesura per solucionar la sobirania financera catalana, ja que comportaria la recuperació dels drets històrics de Catalunya, uns drets i llibertats consagrats a les Constitucions catalanes, i que el catalanisme mai ha reivindicat amb força. Alhora, han proposat la simplificació administrativa amb la supressió de consells comarcals, àrees metropolitanes, i diputacions per evitar multiplicitat d’administracions, igual que els serveis territorials de la Generalitat que es convertirien en oficines administratives, cosa que Bosch ha afegit tots els organismes de l’administració espanyola a Catalunya.

Realment, si aquesta es la tàctica de l’independentisme ja podem tancar la paradeta, potser algú hauria de dir que un projecte tant important i decisiu per Catalunya, com el del seu estat propi, requereix seriositat, rigor, un full de ruta clar, i sobretot transmetre aquesta imatge a la societat, que difícilment donarà suport a un anhel com aquest, amb propostes esperpèntiques com la del Decret de Nova Planta, de veritat pensen que ningú amb una mica de coneixement pensa en un decret de Castella de fa prop de 3 segles, fa riure per no plorar, tots sabem que aquest decret i els posteriors, son en base a una invasió militar per la força de les armes, a partir d’aquí la legalitat que s’instaura es la de l’estat guanyador, i per tant des del punt de vista dels vençuts res es legal. Aquest mateix decret ja incomplia el Tractat d’Utrecht on es demanava respecte pels costums i usatges catalans. Però aquesta proposta absurda portada a Madrid pot provocar vergonya aliena, això no es un joc, i fer mal al projecte d’aquesta manera no porta enlloc, sinó constatar tots els mals de l’independentisme a casa nostra, i les raons per les quals estem on estem desprès de tants anys, el següent pas seguint aquesta fantàstica tàctica que resoldrà tots els nostres problemes, potser serà reclamar València i les Illes per la conquesta de Jaume I, o el retorn dels territoris a Grècia o Italia conquerits pels almogàvers, son idees que poden també portar a Madrid, potser si agafen per sorpresa als diputats espanyols ho demanen al ministre de Defensa, i l’exèrcit espanyol com van fer a l’illot de Perejil, intervenir per conquerir aquests territoris, i posar-los a disposició del govern català. Pel que fa al la supressió d’organismes, saben perfectament que els espanyols, com les diputacions mai seran eliminats dins l’Estat espanyol, i la resta, molts d’ells com agencies de col·locació que son, a cap partit català se li passar pel cap fer-los fora, es una evidencia que no mereix massa discussió, tot hi que el sentit comú aconsellaria reduir duplicitats administratives, però aquest poder el tenen els estats, i malauradament per si no ho sabien Catalunya encara no ho es.

En definitiva, prou de ridiculitzar un procés d’independència que no es pot portar a la frivolitat d’aquesta manera, amb propostes absurdes que no van enlloc, i que provocaran un gran somriure des de l’Estat espanyol, que sap que amb aquest full de ruta pot estar molt tranquil, com deia en Lluis Llach, no es això companys, no es això.

 


 

  1. Albert, com bé saps, el full de ruta de REagrupament és ben clar, aconseguir una majoria al PArlament que pugui declarar la Independència. 
    Crec que confons tàctica amb estrategia. L’estrategia és clara i està escrita, i això l’Alfred Bosch no ho pot fer al Congrés dels Diputats. Ara si pot endegar iniciatives que publicitin la causa catalana, i aquesta és una d’elles. Comparar això amb vestir l’Alfred Bosch de Timbaler del Bruc, em sembla exagerat.
  2. Sempre ens estan dient que els catalans som els il.legals, els rebels, i per això, ens apliquen el Tribunal Constitucional! Si ells ens diuen que no som legals, com combatem aquest marc jurídic, sinó posant en evidència que són ells els il.legals. I que els Borbons van jurar els nostres Drets i Constitucions el 1705, i són perjurs mentre no ho cumpleixen. Ja sabem que tenen la força, però menysteniu la força dels drets, i penso que no us heu llegit cap d’ells, us recomano el llibre de Víctor Ferro: Institucions de Dret Públic Català fins al Decret de Nova Planta, de l’editorial Eumo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.