ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

DE DEBATS VA EL TEMA

General
Ahir van coincidir dos debats ben diferents, un a Europa amb els 5 candidats més ben posicionats per presidir la Comissió Europea i televisat per més de 40 canals del Continent, on la qüestió escocesa i catalana va sortir amb el resultat d’un 60% dels candidats favorables al dret a decidir. Per altra banda el debat de Cañete i Valenciano a l’Estat no va tocar el tema i tothom coincideix molt fluix i amb l’estocada final del Popular i la seva suposada superioritat intel·lectual a una dona, el que ja marca clarament el nivell del que parlem.

Efectivament, Tsipras, Keller, Schulz, Juncker i Verhofstadt van debatre per una gran audiència, i com no podia ser d’altra manera el tema català va sorgir damunt la taula. El socialdemòcrata i el Popular van expressar la seva posició contraria al dret a decidir, alhora la candidata dels Verds, el liberal i el de l’esquerra van expressar el seu suport al dret a decidir i deixar que els ciutadans s’expressin amb normalitat. En canvi el debat espanyol apart de ser molt fluix i girar sobre les polítiques de Zapatero i Rajoy, esquivant el tema català, va acabar amb la frase de Cañete “el debat amb una dona es molt complicat, si fas un abús de superioritat intel·lectual sembla que siguis un masclista, acorralant a una dona indefensa”.

Com es pot veure una gran diferència entre els dos debats, un de serios i imitant la campanya presidencial americana amb un debat entre els millors posicionats per la presidència sense esquivar cap tema que afecti a Europa i posant de manifest que no es un afer intern com ens volen vendre i que esta a l’agenda europea li agradi o no a l’Estat espanyol. El resultat amb 3 dels 5 posicionats a favor del dret a decidir i en definitiva de la democràcia, en definitiva valida i dona impuls al nostre procés on es fa política de veritat.

En canvi a l’Estat espanyol segueixen fent veure que el tema no interessa, i que pràcticament no existeix. Una manera d’afrontar un problema totalment fora de lloc i que com es pot veure a la Unió no hi te cabuda. Segueixen creient que amb la cultura de la por, el no permanent i la indefinició serà la recepta. Tot un paradigma al Sud d’Europa.

Finalment la frase pronunciada per Cañete, ens remet a aquest nivell de fer política en blanc i negre i amb unes formes i pensaments ja impensables en altres llocs, on les persones son persones i no homes o dones amb suposades capacitats diferents per qüestió de genere.

En definitiva, segueix la partida, i els arguments espanyols cada cop queden més en evidència.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.