ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

DE COSPEDAL I EL DRET DE SER ESPANYOL

General
La dirigent popular Dolores de Cospedal denuncia el feixisme del pensament únic que atribueix a l’independentisme, i de pas es mostra com el garant  de no fer perdre als catalans el dret de ser espanyol. Tota una declaració d’intencions i bondats que suposa tanta preocupació per nosaltres. De totes maneres som de bon conformar, i simplement votant per decidir el nostre futur ens conformem, no demanem massa cosa més, si de cas i si pot ser respecte.

De Cospedal denuncia els atacs feixistes als Populars catalans, son gent que vol el pensament únic, i treballen perquè els catalans no perdin el dret de ser espanyols. Ens diu davant algunes agressions a seus del partit que els que es creuen millors i ataquen als altres simplement son feixistes. Defensa que estan tirant endavant el país i es mostra orgullosa fins hi tot amb els insults a Catalunya. Seguiran defensant el dret dels catalans a ser espanyols i europeus, cosa que perdrien amb la independència.

Realment, utilitzar tant una paraula com feixisme de part d’un partit que te un passat que tots coneixem i que fins hi tot el seu president va ser ministre amb una Dictadura militar no deixa de ser curiós. Al mateix temps un partit que mai ha condemnat  com es mereix el franquisme, es simplement una dada.

Suposo que el tema de creure’s millor, el poden aplicar quan van recollir signatures contra un Estatut votat per la majoria d’un Parlament democràtic, i quan posteriorment el van portar al TC, deixant la veu popular callada per sempre, em sembla que ha dit que aixó es feixisme, estaríem d’acord.

Diu que tirant endavant un país, que si brots verds, que si no hi ha rescat, que si sortim del túnel, tot frases buides que tots sabem no son certes amb més d’un 25% d’atur i una corrupció i escàndols fora de tots els límits.

Defensen els catalans per no treure el dret de ser espanyols i europeus. Potser caldria dir que segons la Constitució espanyola, la nacionalitat espanyola no es perd,sinò es per renúncia pròpia, per tant per aquesta banda cap problema, serà una simple qüestió personal, la part europea, es una frase amb bola de vidre, ja que ningú ha dit res de que serem expulsats d’Europa, es més ho som, i no ho deixarem de ser per molt que vulguin crear alarma amb la mentida com testimoni.

En definitiva, gràcies per preocupar-se dels nostres drets, però hi ha un en democràcia que es fonamental, el dret a vot, suposo que també el vol respectar. 

  1. Quan ho he sentit això del dret a ser espanyols ho he trobat curiós, això. Perquè si hi ha el dret a seer espanyol també hi ha, en justa mesura, el dret a no ser-ho, sinó del què es tracta és de l’obligació de ser espanyol. I aquesta dona juga amb les paraules per tal de disfressar de dret allò que, ara per ara, és una obligació. Si és un dret hi ha la possibilitat d’escollir, que no ens la negui, que no jugui amb eufemismes.
  2. Que la República Catalana formi part o no de la UE hauria de ser primer de tot una lliure decisió democràtica del poble català. Si aquest decideix formar-ne part en qualitat de vint-i-novè estat membre, l’únic problema seria el veto espanyol. Si tant els preocupa que puguem deixar de “ser europeus”, que no vetin l’adhesió de Catalunya. Senzill.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.