ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

COORDINACIÓ PER L’AUTONOMISME

El nou Govern autonòmic de la Generalitat i sense cap aspiració per fer complir el mandat de l’1 d’octubre, i si amb totes les ganes de fer-lo oblidar per sempre, tal com ens escriu en Iu Forn, en un dels seus enginyosos articles, te gairebé més òrgans de coordinació dins el Govern que Conselleries per evitar que no es noti la malfiança entre els dos socis. Al mateix temps i amb aquest retorn al que podriem anomenar peix al cove actualitzat, l’Estat espanyol segueix la burla i humiliació a la societat catalana nomenant a Baena o Tacito com vulguin a la Comandancia de la Guardia Civil a Catalunya, un dels personatges exemple de la repressió que patim i amb premi, com no podia ser d’altra manera.

La coordinació coordinada del nou govern (coordinat)

Iu Forn

Al final seran catorze conselleries, que no són ni moltes ni poques sinó les justes perquè n’hi hagi set per cada Partit Pactador del Pacte de Govern (PPPG). Però el que realment destaca de l’acord de entre Esquerra i Junts són els òrgans de coordinació. Si no m’he descomptat ni me n’he deixat cap, n’hi ha nou. I tot seguit els hi presento. Aquí una persona humana lectora (PHL), aquí una Estructura de Coordinació Coordinada (ECC). I, que consti, que tot el que ve ara és real i està extret del Document de l’Acord (DDA)

Per ordre d’aparició a l’Acord (A), hi tenim 1/ L’ECP (Equip de Coordinació Parlamentària), format per presidents i portaveus dels dos grups parlamentaris (PPDGP). Es reunirà cada setmana i prendrà les decisions per consens, 2/ L’ECG (Equip de Coordinació Governamental), format per sis alts càrrecs del Govern (ACG), tres de cada partit i que “alertarà de possibles desencontres amb l’objectiu d’evitar polèmiques i conflictes”. Es reunirà cada setmana i les decisions les prendrà per consens. Si el conflicte no es resolt “s’elevarà al Consell Executiu”, 3/ El CC (Coordinació de Comunicació) que crearà “un únic relat” i farà que tothom l’expliqui de manera “coordinada, coherent i consistent”. Es trobarà “amb una freqüència no inferior a una reunió trimestral” i prendrà les decisions per consens “però no es renunciarà al mètode de votació per majoria en cas que assolir-lo no sigui possible”, 4/ L’ESA, (Equip de Seguiment de l’Acord), que es reunirà cada quinze dies, 5/ El CDP (Comitè de Direcció Política) que es reunirà excepcionalment per revisar els Termes de l’Acord (TA) no resolts per l’ESA i les discrepàncies en la interpretació, 6/ Els GTS (Grups de Treball Sectorial) aprofundiran en el seguiment polític i parlamentari del desplegament del PG (Pla de Govern), 7/ La RMA (Reunió de Monitorització de l’Acord) es reunirà semestralment i els caps de setmana amb “totes les persones membres del CEG (Consell Executiu del Govern) les presidències i Portaveus dels Grups parlamentaris (PPGP) i dos participants designats pels respectius partits socis de govern”, 8/ L’OCI (Òrgan de Coordinació Institucional) que el formen el President Aragonès i la vicepresidenta Artadi i que, com queda clar, és un òrgan modest que pot reunir-se en una moto. Perquè el formen dues persones. L’Acord de Govern (AG) no especifica qui hauria de conduir-la, en cas que es decidís aquest format, però és que amb Tanta Coordinació (TC) no pots estar per tot, i 9/ L’ECCDEI (Espai de Coordinació Consens i Direcció Estratègica de l’independentisme), que reuneix tots els actors indepes del Govern i de fora.

Bé, amb tanta reunió espero que tinguin temps per governar. O al menys per coordinar-se en la governació (CELG). Ara bé, si vostè em pregunta què em sembla aquest format coordinatiu, li diré que el trobo escàs. Pobre, diria jo. Crec que li manca coordinació (MC). Proposo que aquests nou Organismes de Coordinació (OC) estiguin coordinats d’alguna manera o altra. Per tant, seria molt oportú crear el CC (Comitè de Coordinació), que hauria d’estar coordinat pel CCC (Comitè de Coordinació Coordinada), que dependria de l’ECCCC (Espai de Coordinació del Comitè de Coordinació Coordinada) i que estaria coordinat per l’ECTTCCDLC (Equip de Coordinació Total de Tota la Coordinació Coordinada de la Coordinació). Naturalment, tot aquest petit organigrama dependria de la Direcció General de Coordinació (DGC). I dos ous durs (IDOD).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.