ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

CONTROL TOTAL DE L?ESTAT I CONSULTES ABSURDES

Sense categoria

El govern espanyol mitjançant una entrevista del ministre d’Economia,  ha explicat que entre les mesures que properament s’aplicaran, hi haurà una llei que permeti controlar els pressupostos de les autonomies, i validar-los abans de passar als Parlaments respectius, la indignació com sempre a Catalunya no s’ha fet esperar. Per altra banda els sindicats  espanyols volen una consulta sobre les retallades a la ciutadania, en una nova maniobra per desviar l’atenció. Se’ns dubte la cosa es posa interessant.

Efectivament, el ministre ha deixat anar que s’establiran mecanismes de control estrictes sobre els pressupostos de les comunitats, per donar llum verda o denegar abans de la seva tramitació definitiva, en una mena de LOAPA financera,  i per frenar els dèficits de cada comunitat. Aquesta nova retallada futura autonòmica en paraules del portaveu del govern català, es carregar-se l’autogovern i ho veu intolerable, ja que s’eliminarà l’autonomia financera i vulneraria la constitució espanyola, per tant s’hi oposarà, i recorda que va contra el pacte fiscal que es vol demanar, curiosament en Felip Puig ho considera lògic, que l’Estat vulgui controlar la disbauxa que es produeix a 15 de les 17 autonomies, i demana reconèixer els que fan les coses bé i els que no. Per Iniciativa, es una nova retallada de l’Estatut, i un nou atac que segueix ofegant Catalunya amb una retallada de drets, per Esquerra es un insult a Catalunya, i demana escollir al govern entre el país o el PP. Per altra banda els sindicats CCOO i UGT propugnen una consulta sobre les retallades, per manifestar el rebuig dels ciutadans, i ho demanaran al Parlament amb la part proporcional de diputats necessaris, o en cas contrari iniciant una ILP.

Sense pausa, l’Estat espanyol esta fent la feina bruta que els nostres partits miserablement no s’atreveixen a fer, i que ens pot portar directament a l’estat propi.  Desprès de deixar l’Estatut en res, de incomplir tots els compromisos amb Catalunya sense baixar el nivell d’exigència, de promoure com objectiu un ensenyament comú, i una retirada del català com única llengua vehicular amb el suport judicial, ara toca el control dels pressupostos, que també hauran de passar el filtre de Madrid, i deixaran el minso poder de la Generalitat i del nostre autogovern pràcticament anul·lat. Se’ns dubte amb l’excusa de la crisi, la feina d’assimilació engegada fa prop de 300 anys pot arribar al seu objectiu final. Les reaccions catalanes no han passat del que normalment succeeix, quatre escarafalls, amenaces  d’oposar-se a la futura llei, que saben que mai compliran, i poca cosa més. La proposta absurda de pacte fiscal esta quedant més en ridícul que mai, primer es rebaixarà el finançament, i ara es controlarà el pressupost, i algun encara segueix insistint amb un tema que ja es un insult a la població en majúscules. Per altra banda en Puig, parla de controlar la resta d’autonomies, quan sap perfectament que l’objectiu principal es Catalunya, faci be les coses o no. Ni l’Estatut que es una llei ja sense sentit, i nomes per quatre nostàlgics autonomistes espanyols, ni la sagrada Constitució, què evidentment no es reformarà per aplicar aquesta nova Loapa, ni res, impedirà aquest nou cop contra l’autogovern de fireta català, i realment les excuses s’acaben, i la paradeta s’enfonsa. Si no volen per indignitat, interès i covardia fer el pas endavant nacional, i volen seguir com una regió de tercera espanyola qualsevol, haurem de fer una consulta segurament, però per tancar algunes de les nostres institucions, que simplement seran agencies de col·locació sense cap pes polític, i per tant ens les podem estalviar. Per altra banda els sindicats espanyols volen preguntar a la gent per les retallades, en un nou intent de desviar l’atenció, i culpabilitzar exclusivament Catalunya de la situació, oblidant el problema de l’espoli que evidentment no voldran consultar mai.

En definitiva, una comèdia que sembla va més apressa del previst, i que pot acabar molt malament si no reaccionem a temps.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.