ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

CONTRADICCIONS FLAGRANTS

Com ja sabem amb les eleccions a la cantonada escoltarem cants de sirena dels dos principals partits independentistes i que entren en total desacord amb els fets que els acompanyen els últims 3 anys. La misèria te aquestes coses.

Elsa Artadi ens deia l’altre dia en una entrevista que no hi havia consens sobre que vol dir l’1 d’Octubre i quin mandat en sortia de tot plegat. Alhora veiem com tant el President Puigdemont com el President Torra ens expliquen i assumeixen que el principal obstacle per la independència es l’autonomia i que cal un Govern que no faci passos enrere.

Pel que fa l’Elsa crec que es un nou insult a la intel·ligència de la societat catalana i que no ens mereixem. A aquestes alçades posar com excusa de no saber el significat d’un referèndum es de traca. Crec que com en qualsevol Referèndum del món cal anar a l’arrel, o sigui la pregunta. “Vol que Catalunya sigui un Estat independent?”, si la majoria vota Si, com es el cas vol dir que si, que la volen independent, si la majoria es no, vol dir que volen seguir sent una autonomia espanyola. Tant senzil i bàsic com això, per cert el mandat, seria seguir la llei del referèndum aprovada en el Parlament i que li donava cobertura legal i fer efectiva la resposta sigui en un cas o l’altre. Crec que el nivell d’Artadi dona per això i molt més, per tant les raons de seguir amb aquesta desorientació son més aprop de seguir jugant amb la societat catalana fins a l’infinit per no atrevir-se o no voler complir els mandats de la mateixa.

A la segona part, també seria una obvietat. Si l’autonomia catalana dins Espanya ens permetes recaptar i distribuir la nostra riquesa i gaudir de les competències principals del territori tant econòmiques com socials, que la llengua fos protegida i que les competències fossin blindades, llavors en podriem parlar de que ens valdria la pena. Tots sabem que l’autonomia catalana va en direcció contrària i el seu poder es tant limitat que gairebé no existeix. Per fer-se una idea, la seva norma bàsica legal, l’Estatut ni tant sols ha estat votat pel poble com correspondria, per tant dir que l’Autonomia es el principal obstacle per la República, i la principal cotilla pel desenvolupament del país es simplement una obvietat.

Tot son contradiccions flagrants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.