ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

CONTRA EL FET DE LES RETALLADES I NO CONTRA LA CAUSA

Sense categoria

Aquest cap de setmana es van tornar a convocar manifestacions per tot el país contra les retallades del Govern de la Generalitat, amb la participació dels dos sindicats majoritaris CCOO i UGT, i també el suport del PSOE-C amb dirigents destacats com Pere Navarro, ICV, ERC, SI i Ciudadanos. La convocatòria ha estat fluixa, però curiosament, i a excepció dels republicans i els solidaris, la vertadera causa de la nostra retallada a l’estat del benestar era oblidada, i l’espoli fiscal quedava amagat sota l’estora, amb un tripartit amb una gran part de responsabilitat de les finances catalanes, aprofitant l’ocasió per criticar les mesures emprades per l’actual govern.

Les mobilitzacions contra les  retallades convocades pels agents esmentats han estat amb xifres variables, però a la baixa respecte altres convocatòries del mateix estil. Segurament, la resposta es que cada cop més gent veu la demagògia d’aquestes manifestacions, i els interessos que volen defensar. Nomes els dos partits abans anomenats van lligar l’espoli fiscal i les retallades, ja que la resta simplement ho van silenciar, i on veiem per exemple que el País Basc i Navarra tenen la meitat d’atur que nosaltres amb el seu concert econòmic, que per cert, tant els dos sindicats majoritaris com el PSOE-C no volen per Catalunya, i que demostra a quin camí volen portar la nostra societat, no volen que gestionem els nostres diners, els volen lluny d’aquí, i alhora dins aquest sistema hem de seguir amb menys recursos al mateix nivell. De fet el govern català ha constatat que una bona part dels deutes trobats a la institució provenen del govern tripartit amb els socialistes al capdavant, i per tant intentar fer veure que ells no hi eren, amb un discurs ridícul sobre com no fer retallades, dona  a entendre moltes coses.

 

Efectivament, ja n’hi ha prou de la manipulació interessada dels partits nacionalment espanyols, per intentar influir en una gran massa de la societat que de bona fe veu com el seu nivell de vida baixa o que cada cop tenen més dificultats per seguir endavant a causa de les retallades, i de la disminució dels serveis públics amb uns impostos més alts. De totes maneres caldria veure la causa de tot això, i aquesta es l’espoli fiscal. Un robatori consentit, i que fa inviable aquest país amb una solidaritat il·limitada, que a la força ha fet retallar el seu estat del benestar. Aquests mateixos, tampoc volen un concert econòmic català a l’estil del País Basc i Navarra, que curiosament tots defensen allà, i rebutgen per Catalunya, i pretenen que amb els deutes en bona part creats per les mesures per sobre de les possibilitats durant 7 anys de tripartit, i validant aquest 10 % del que produïm que marxa per no tornar mai més, sense comptar el tracte discriminatori rebut, ara ho hem copsat amb el Prat per posar un exemple, i amb incompliments per llei permanents, fer-ho compatible en mirar cap un altre costat, i seguir al mateix nivell. S’ha de desemmascarar aquests sindicats majoritaris que tenen els interessos molt lluny d’aquí, i aquests partits que volen fer veure que seguint sent una comunitat autònoma amb les condicions actuals, podem seguir igual que sempre, com una espècie de bombolla. Ja n’hi ha prou d’amagar la realitat, que cada cop sap més gent, i en bona part justifica les decreixents marxes per les retallades. Cal jugar net, i evidentment han d’admetre que el sistema actual es inviable, i una incògnita a resoldre, es fins quan pensa la gent aguantar aquest afer, quan esta disposada a sacrificar-se per res, i en nom de ves a saber que. La societat te la paraula, i el poder per donar un tomb a la situació, i evidentment no passa per fer bo aquest engany de culpabilitat catalana de tot i amagar les causes, passa per fer rumb cap un estat propi sense limitacions.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.