ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

COMIAT AL MAJOR TRAPERO

Aquest relleu del Major Trapero al capdavant del cos de Mossos nomes un any desprès de la seva restitució a bombo i plateret demostra el fracàs d’una bona part de la planificació del procés cap a la independència i la innocència d’una classe política poc preparada amb aquest apartat.

Efectivament, quan el projecte es l’alliberament nacional de Catalunya i ho es d’un Estat tant poc democràctic com Espanya, la innocència s’ha de deixar al calaix i les comparacions i fets calculant que l’Estat te uns standards democràtics homologables als normals a altres territoris es molt perillós. En el cas del cos de policia catalana, que lògicament havia de ser aquell exercit que Catalunya no te fins la seva creació més endavant i protegir la decisió dels ciutadans de la barbàrie espanyola havia de ser lleial, però no lleial a la Constitució i lleis espanyoles, ja que així no anavem enlloc. Per tant la qüestió professional, de la qual el Major Trapero no en te dubte, i ho va demostrar amb els atemptats de Barcelona i també el mateix dia del Referèndum quedaven en segon lloc i s’havia de buscar la complicitat total del cos amb la Generalitat per damunt de tot i amb la nova legalitat que sorgiria en cas de victòria independentista en el referèndum, com així va ser i declaració posterior. No era una lleialtat personal a ningú, sinó mès aviat a la societat catalana que en aquest cas decidia el seu futur i les seves forces de seguretat lògicament feien la seva principala funció lleial a la mateixa.

Tots vam escoltar el pla per detenir el President Puigdemont que Trapero va explicar en el judici, i moltes de les declaracions posteriors en la mateixa línia i fets que s’han allunyat del que estava explicant. Per tant la restitució un cop traïda aquesta raó no tenia massa sentit, i el seu final era cantat tard o d’hora.

Aquesta es una nova lliçó de com no es pot fer una revolució amb el lliri a la mà, com moltes altres coses que no estaven preparades, el control del territori era i sempre serà essèncial. La ciutadania pot fer part d’aquesta funció, per el cos policial es una peça cabdal, que en aquests moments ha de ser alineat amb la societat a la que serveix si o si. En definitiva un molt bon professional, però no en el lloc adequat en aquest periode concret.

Com va dir el Major Trapero, Bueno, pues molt bé, pues adios.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.