ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

COMENCEM

Avui llegim a la premsa que els negociadors de Junts pel Sí i de les CUP han arribat a un acord per la Declaració rupturista d’inici del Procés cap a la constitució d’una República catalana. Segons els mitjans aquesta es votaria a principis de novembre i serà molt clar amb la Constitució d’un nou Estat català, la desconnexió de Catalunya respecte l’Estat i inici del procés constituent. Aquest text s’enviaria a les autoritats estatals, cancelleries europees i el conjunt de la comunitat internacional.

Una bona notícia davant dels atacs constants de les clavegueres de l’Estat, les amenaces contra les nostres autoritats, la tergiversació dels resultats electorals i els texts conjunts de les altres formacions parlamentàries catalanes questionant les propostes per la presidència de la mateixa en la persona de Carme Forcadell i reclamant una representació en nom d’una suposada democràcia que es veu no te en compte els resultats.

Com diu avui en Vicent Partal, 72 és el número màgic. Un número que ha de permetre escollir a Forcadell com a presidenta del Parlament, la constitució de la Mesa i aquesta Declaració esmentada abans de formar el nou Govern i que no deixa dubtes sobre la direcció d’aquesta breu legislatura que ha de donar resposta a la petició majoritària de la societat catalana en forma d’un nou Estat.

Aquesta serà la realitat, el punt d’inflexió que tallarà de socarrel aquestes insinuacions de falta de pluralitat, quan en una democràcia la majoria es la que en una democràcia te l’obligació de complir els seus compromisos amb l’electorat amb el màxim respecte i consens possible, però habilitada per exercir el seu programa. Les quatre formacions (PP, Ciudadanos, PSC i CSQEP) tornaran a tocar de peus a terra i si es que realment son democrates hauran d’assumir la voluntat popular per molts gestos de cara a la galeria que facin.

Per part espanyola, la por es màxima, i d’aquí be totes les persecucions i actes durant les últimes setmanes, justament per ignorar la realitat que abans explicava i que un cop executada ja no podran deixar de veure.

Cal arribar a aquesta etapa ben aviat, per mostrar les matemàtiques reals fruit de la voluntat de la societat catalana i deixar enrere aquests intents desesperats de pervertir un resultat molt clar que brillara amb llum propia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.