ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

CEO: DEBAT DE POLÍTICA GENERAL

Sense categoria

El Centre d’Estudis d’Opinió ja ha publicat la seva enquesta del mes d’octubre sobre el Debat de Política General celebrat al Parlament, amb unes quantes dades significatives.

En primer lloc, i com a dada destacable del grau de desafecció de la ciutadania catalana sobre la nostra classe política, tant sols un 34 % afirma que tenia coneixement d’aquest debat, i d’aquests un 27,6 % el van veure o rebre alguna informació.

 

En segon lloc la valoració dels polítics es molt baixa, ja que el President Montilla es el mes valorat amb un  5,57 de mitjana, seguit de l’Artur Mas amb un 5,56 i Joan Puigcercos amb un 5,25, i la resta de liders amb un suspens. Tanmateix, respecte al guanyador del debat el President es el guanyador amb un 21 %, seguit de Mas amb un 11 % i Puigcercos amb un 2 %, mentrestant  prop del 30 % creu que no ha guanyat ningú.

 

En tercer lloc per una majoria dels enquestats, tant el President com el cap de l’oposició van ser superficials, i el primer no va transmetre confiança en el futur polític, i el segon va mostrar la seva alternativa de govern però sense animar la ciutadania.

 

Respecte a la identificació de la població amb una nacionalitat, prop d’un 17 % se sent solament català, 25 % mes català que espanyol i el majoritari 40 % tant català com espanyol, sent el mes minoritari amb un 8 % nomes espanyol, i 6% mes espanyol que català.

 

Amb l’idioma, habitualment a casa un 46 % utilitza el català enfront d’un 44 % el castellà, cosa que a la feina un 49 % el català per un 21 % el castellà, i amb els amics 38 % el català per 33 % el castellà.

 

Moltes dades que ens fan pensar com a conseqüència, el grau de desinterès de la població catalana cansada ja d’enganys i poca defensa dels seus interessos per part dels seus representants, i que en un debat d’aquesta mena no son capaços de gestionar el poc poder que ens deixa l’estat, i molt menys aspirar a trencar aquesta hegemonia, perdent el temps en batalles partidistes d’anar per casa que no porten enlloc.

 

Respecte la utilització del idioma, veiem com en diferents àmbits canvien els hàbits dels catalans que moltes vegades son pervertits per aquesta submissió imposada des de l’estat, i que fa canviar de llengua a la mínima oportunitat, i amb poc respecte pel nostre idioma per culpa absolutament nostre, ja que finalment l’ús d’una llengua, a pesar de les lleis que no ens afavoreixen i m’entres duri la nostra estança a l’estat espanyol, no ho farà depèn dels parlants i la seva dignitat.

 

Pel que fa al sentiment nacional, queda reflectit que sumant el nomes català amb el mes català que espanyol s’arriba a un 42  % que s’apropa a la meitat de la població, i on nomes una minoria molt petita es sent espanyola o mes espanyola que catalana. Això confirma la tendència del sentiment del poble amb unes circumstancies desfavorables, i sense visualitzar un procés cap a l’estat propi que se’ns dubte augmentaria aquests percentatges, la pregunta es fins quan durarà la miopia i obstinació dels nostres polítics a no fer cas als seus votants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.