ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

CATALUNYA INSOLIDÀRIA, PAÍS BASC I NAVARRA SOLIDARIS

Sense categoria

La proposta de Pere Navarro de suprimir el privilegi del Concert econòmic basc i navarrès ha estat rebutjada contundentment per les forces espanyoles, per respecte als drets històrics i la sagrada Constitució. Realment es curiós com la democràcia i els drets catalans no son reconeguts, i en canvi aquesta insolidaritat, parlant amb els seus termes es acceptada. De totes maneres la desorientació de Navarro queda ben constatada amb la seva proposta que poc te a veure amb les nostres reivindicacions.

El secretari general socialista vol revisar tot el sistema de finançament autonòmic, inclòs el sistema de concert que ha provocat critiques per tot arreu. Ha afirmat que per fer una proposta seriosa cal parlar del concert i la quota. Com deia el PSOE parla de respecte, i reforçament federal de les autonomies, alhora que una correcta lectura de la Constitució que ho avala. Pels Populars es diu que no es cap privilegi, sinó una fórmula de lleialtat i cooperació amb la resta d’Espanya prevista a la Constitució.

 

Ha quedat molt clar, que hi ha ciutadans més iguals que altres, la proposta de Navarro, encara que equivocada en el fons, ja que poc te a veure amb les reivindicacions catalanes. Els socialistes parlen de respecte i reforçament federal, curiosament quan ho apliquem al dret a decidir català, el respecte no existeix i aquest reforçament que es basa en un privilegi per uns, i una carrega econòmica insuportable per uns altres que ja sabem qui son amb uns greuges pels segles dels segles i una subvenció continua per altres territoris.

 

Per part Popular parla de formula de lleialtat i cooperació amb la resta, amb una dosi de gran cinisme, ja que el concert precisament no es massa solidari amb la resta, almenys no al nivell dels altres models comuns per la resta, cosa que a Catalunya amb el seu 8% invariable de dèficit fiscal permanent, aquells famosos 20 mil milions que van i no tornen i que provoquen que el nostre estat del benestar sigui més baix que curiosament altres territoris que es beneficien d’aquest, això es anomenat insolidaritat i dona vots a l’Estat espanyol.

 

Aquestes consideracions i reaccions haurien de fer veure a Navarro que aquest encaix forçat que defensa i aquest federalisme imaginari que ens vol vendre, senzillament es impossible. La uniformitat espanyola, i la sagrada Constitució ens deixa ben clar que el que per uns es vàlid per altres es prohibit, de totes maneres un recurs que es mentida, ja que el problema no es tant les sagrades escriptures de la Constitució, sinó la voluntat política d’aplicar la democràcia i la pluralitat. Per tant la via del nostre propi estat es la sortida a l’atzucac que ens trobem i no s’enfonsarà el món.

 

En definitiva, una prova més del lloc que tenim reservat com una condemna dins l’Estat espanyol, i que no canviarà, com deia ahir en Xavier Sala Martin en una conferència, cal veure o especular que passarà si marxem, però també cal comparar-ho amb el que tindrem o ja tenim si ens quedem, altra cosa es fer-nos trampa a nosaltres mateixos, i Navarro hauria de veure que la ciutadania te dret a no ser enganyada.

 

 

  1. …NI UNA, TU¡¡¡¡ AQUEST XICOT ESTAR FET UN GARBUIX…..PERO TOT AQUEST BATIBULL AN FA POR,QUE NOSALTRES COLLA DE BANAUS ETERNAMENT AMB EL LLIRI A LA MA, TORNEM A EL NOSTRE ESTUPIT “BASQUISME”….
  2. Jo ho veig així. Navarro no fa res a favor de Catalunya. Això vol dir que no té aspiracions a governar-hi. En canvi si que vol “regenerar” Espanya, ja sigui fent plegar el rei caducat o eliminant el concert basc i navarrès. Qui més s’ha enfadat amb Navarro ha estat Eduardo Madina, el més probable candidat del PSOE a presidir Espanya després de l’ensorrament de Rubalcaba. Si ha protestat és perquè li deu tenir por. Si mirem Navarro en clau catalana, no entendrem res.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.