ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

CARDONA: UN SÍMBOL CONTRA LA HIPOCRESIA

Sense categoria

Des de les meves vacances estiuenques que per cert ja estan a punt de la seva finalització, escric aquestes ratlles després de la visita guiada que avui hem realitzat al Castell de Cardona, tot un exemple de fortalesa i valentia en el passat, que s’aixeca imponent en el present desafiant reptes futurs, que ben pocs en aquesta època estan disposats a assolir.

La guia ens anava explicant amb entusiasme la brillantor d’aquelles parets des de l’edat mitjana fins a l’actualitat, amb mil i una anècdotes, i la importància cabdal en molts períodes de la nostra historia d’aquella vila ducal, on la darrera parada ha estat per explicar aquells tristos fets de 1714, on després de la rendició de Barcelona l’11 de setembre a mans de les tropes borbòniques, Cardona va quedar com l’únic bastió defensor de les nostres llibertats, i disposats a defensar fins a la mort a l’enemic molt superior amb numero, finalment l’amenaça de la repressió a la població civil de Barcelona, va acabar amb la rendició el 18 de setembre, es a dir una setmana més tard, començant un malson que encara perdura en els nostres dies.

 

Alhora que intentava distreure la meva filla de 3 anys, que tot cal dir-ho tantes explicacions l’han avorrit una mica, pensava en la situació límit que van viure aquella gent, i el sacrifici que estaven disposats a fer, i que de ben segur hagués acabat amb les seves vides per un objectiu comú com son les nostres llibertats com a poble. Tanmateix ho recordava amb comparació amb les paraules de l’actual president català, què deia que els catalans ja exerceixen el dret a decidir cada vegada que acudeixen a les urnes a votar, i ens deia que això del dret a decidir no se que es, perquè ja el tenim, i es decideixen coses cada dia amb una clara burla. Contestava això al seu predecessor Maragall que volia un referèndum amb 3 opcions, com son l’autonomisme, federalisme i independència, i descarta qualsevol consulta del grup socialista, què es remet a l’estatut com la seva via a explorar.

 

Realment Esquerra deu estar molt contenta d’haver col·locat aquest personatge com a president del país, però crec que aquesta burla al dret fonamental d’autodeterminació dels pobles es incompatible amb exercir qualsevol càrrec públic. Si que es veritat que els catalans escullen els seus representants amb els filtres dels seus partits, però això poc te a veure amb una pregunta directa pel seu futur com a poble, i el president Montilla ho sap perfectament, tampoc estem parlant de decidir la llista de la compra com sembla insinuar, sinó del nostre futur, què també es el seu i el de la supervivència de tot un poble. Pel que fa al seu antecessor, vol un referèndum com volen altres impossible amb la legalitat espanyola, la primer trampa, i una opció com la federal com a segona trampa, ja que la federació consta de dues parts, i si nomes la vota una, i l’altra ni la vol, ni existeix es totalment falsa, i sense cap credibilitat, per tant nomes hi ha dues opcions, una regió espoliada d’Espanya com fins ara  o un estat propi, cosa que supera la segona trampa, però no la primera.

 

Per tant les úniques opcions creïbles, i que lliguen una mica amb l’esperit de Cardona, es una declaració unilateral des del Parlament, i amb la valentia del suport de la majoria dels diputats per aconseguir-ho, això en aquests moments tant sols ho defensa Reagrupament, i les urnes a que es referia en Montilla, ho poden decidir, no depèn de ningú més que de nosaltres.

 

  1. Montilla vòl un Estat federal, que deuria significar que cada ‘estat’ o govern de cada territori no pot estar per sota de l’altre.

     Però el parany esdevé amb l’aplicació dictatorial de l’actual ‘constitució’ espanyola consagra tot el contrari, on els territoris no castellans tenen que ser per sota i sometres a la màjoria conformada pels interessos particulars dels territoris castellans inferint el normal desenvolupament en aquest cas del ‘estat català’ al seu propi territori.

    Els espanyols mai deixaràn de tensar la corda amb Catalunya, encara que reste silent, ans tot el contrari cada vegada apretaràn més fins ofegar-la i fer sucumbir Catalunya als seus interessos.

    On Ct’s i companyia només representen la corrupció espanyola a Catalunya. 

  2. Offered a wide selection of Chanel Designer Bags, Replica Handbags, Wholesale Designer Replica Bags, Louis Vuitton Bags, Louis Vuitton, And fake Chanel Wallets. Designer Gucci Miu Miu Bags, Gucci Bags, Jimmy Choo Bags, Hermes Bags, Prada Bags, you can find in our ReplicasHandbag store. Chanel Bags. The Louis Vuitton Handbags, Designer Handbags, Chanel Handbags, Gucci Handbags, that this celebrity likes ability is yours now!Dear friend! Hermes Handbags, Rich catalogue of designer Jimmy Choo Handbags, Miu Miu Handbags, Prada Handbags, Balenciaga Bags, purses and wallets. Luxurious look and superior quality. Burberry Bags, Chloe Cartier Bags, Chloe Bags, Christian Dior Bags, Coach Bags, and fake Chloe purses. Dolce&Gabbana Bags, Mirror image quality designer Fendi Bags, Marc Jacobs Bags, Mulberry Bags, from Louis Vuitton & Chanel. Rich assortment of Chloe Yves Saint Laurent Bags.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.