ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

CAP RESPECTE AL VOTS

Un pas més ahir al Parlament per no respectar el vot de la ciutadania que el dia 21 de desembre va sorprendre en el resultat i va donar suport a la implementació de la República en base al respecte a l’1 d’octubre i amb la unitat per davant per fer-ho possible.

Un nou episodi de vergonya on els acords que ens van presentar Esquerra i Junts per Catalunya per fer possible l’ordre del Jutge Llarena de suspensió de diputats del Parlament van quedar en paper mullat i davant la negativa de Junts per Catalunya ha triar substituts, la Mesa del Parlament amb Esquerra i com a company de viatge el PSC va optar per deixar sense vot els mateixos i així posteriorment perdre algunes votacions en el Ple per la falta de majoria parlamentària.

Es especialment greu la deriva d’Esquerra, pactar amb un dels botxins del 155 es una indecència que la població no es mereix, i molt menys que sigui per perdre una majoria atorgada a les urnes i avortada per no contradir a qui han regalat la plena sobirania del Parlament, el Jutge Llarena. Evidentment es legitim qualsevol full de ruta, però no ho es quan aquest no es el que ha validat la gent amb el seu vot, com en el cas dels Republicans. Com sempre he dit, ningú els va obligar a presentar els candidats actuals, però un cop escollits tenen un contracte signat amb la ciutadania que han de complir sense excuses.

La vergonya, ens fa pensar que la tàctica es simplement el victimisme, amb el qual sempre s’han sentit comodes els partits dins l’autonomisme, per altra banda la gesticulació cara a la galeria per fer veure allò que no es, i en el fons obeir absolutament tot cedint qualsevol engruna de sobirania a l’aparell judicial i executiu espanyol. Fer servir els presos polítics com eina per emmascarar tot i preparar una legislatura autonòmica allunyada cada cop més del mandat de l’1 d’octubre que tots plegats no es van atrevir a culminar.

Un pla partidista i cinic fruit del 155 i la repressió estatal que ha fet entrar a la zona de comfort on els nostres partits estan més còmodes, l’autonomia sense miratges.

Arribats a aquesta segona estafa monumental, crec que caldrien eleccions perquè la ciutadania pugui triar el camí que vol amb programes clars de cada opció sense secrets, ni sorpreses vergonyoses com ara.

En definitiva, cal un respecte al vot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.