ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

CAP ON CAMINEM

Ha passat el Nadal, i encara que aquest periode festiu segueix, cal començar a pensar i saber com administrar aquesta victòria independentista el 21 D.

Podem fer mil i un anàlisi sobre els resultats, i molts ens poraran a veure que tot hi el 155, les amenaces judicials, els presos polítics i els nostres representants a l’exili, una campanya mediàtica com mai haviem vist, tant de recursos com de manipulació, el resultat ha estat decebedor per ells. Un sacrifici dels Populars que no ha comportat cap avença com pretenien, més enllà d’un traspàs de vots en el bloc del 155 i una victòria per la República amb el partit del President al capdavant, augment de vots que per cert ara hauria de fer rectificar aquells que ens deien que l’1 d’octubre haviem votat cinc cops cada persona, ja avança que ningú ho farà, no tenen cap tipus de vergonya, i una decisió de la societat catalana astorada pels esdeveniments i també un cop més la falta d’un front unitàri que els partits sempre a la seva no han volgut posar en marxa.

Com diu el ministre Català, espera que mai més sigui necessària l’aplicació del 155, que titlla d’anomalia. De totes maneres continua el mateix, la repressió judicial no s’atura, arribant a citar a declarar mestres per parlar de l’1 d’octubre a les aules o ampliant una macro causa que amenaça en arribar a tots els racons dels partits amb l’objectiu d’acabar amb tota una generació de polítics que s’han atrevit a donar veu al poble i obeir els seus mandats democràtics expressats a les urnes. Això si que es una anomalia. Com també ho és seguir negant el diàleg per activa i per passiva, instant Cap d’Estat inclos a desobeir el mandat de la ciutadania i recuperar l’autonomia amb la política de gestió de les engrunes autonòmiques com a objectiu. Un altra anomalia.

Davant d’això, cal que els nostres partits prenguin decisions. Voldriem passat Reis una roda de premsa anunciant l’acord per formar Govern amb la CUP inclosa i la valoració feta de si el President pot tornar amb garanties o no, si la resposta es negativa, cal buscar un presidenciable, ni que sigui un independent que pugui compartir el càrrec legitim amb el nostre President legítim.

En segon lloc, recuperar les institucions si, eternitzar el procés i fer d’aixó l’objectiu,no. Cal actuar amb intel·ligència, revertint aquell mal fet pel 155, però amb pas ferm cap a la República i un Govern eficaç que superi les cotilles dels partits amb una espècie de bloc per la República que crec interpretar vol la immensa majoria de ciutadans que ja son lliures.

Entitats com l’ANC i Òmnium, han de convertir-se en el que mai havien de deixar de ser, un lobby independent que exigeix als partits aquest pas al segon lloc en benefici de la República i lluitar sobretot amb qualsevol temptació partidista, que tant mal ens ha fet.

Ara toca República i caminar amb pas ferm i generositat per complir el mandat de les urnes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.